15 iunie 2017

Liviu Dragnea si al sau guvern

Liviu Dragnea, inca lider al PSD, este tare indecis in privinta guvernului si a programului de guvernare.

Iata un istoric al spuselor lui Liviu Dragnea, de la investirea guvernului si pana acum.
3 ianuarie 2017: "Mi-am asumat si imi asum intreaga raspundere pentru echipa guvernamentala (...) o sa sprijin guvernul in totalitate, dar si daca guvernul va avea o problema, va fi si raspunderea mea. De asta nu fug"
Aparent Liviu Dragnea da bir cu fugitii si cere demisia ministrilor pentru ca asa vrea muschiul lui. Dar a uitat ca el insasi a girat guvernul si a zis ca va raspunde pentru faptele ministrilor. Aparent Liviu Dragnea n-are de gand sa raspunda pentru nimic. 
19 mai 2017: "Ma multumesc toate ministerele, si ca cetatean, si ca presedinte de partid, si ca presedinte al Camerei Deputatilor (...) Este posibil sa nu fie niciun fel de remaniere".
Uite ca s-a razgandit in mai putin de o luna si a cerut remanierea guvernului. E imposibil ca toate lucrurile sa mearga atat de groaznic in doar 25 de zile astfel incat Liviu Dragnea sa se panicheze in ultimul hal.
14 iunie 2017: "La acest moment am decis sa retragem sprijinul politic domnului Grindeanu".
Motivele invocate pentru demiterea guvernului sunt hilare. Nu s-a respectat programul de guvernare! Iar programul de guvernare il stie doar Dragnea. Logic, din moment ce nu sunt bani cum vrei sa maresti toate salariile si pensiile si toate cele? 

Mai rau este ca toti ministrii s-au dat demisiile fara niciun fel de problema, ca niste catelusi. 

Pai bine ma, voi sunteti ministri in guvernului Romaniei sau sclavi pe plantatia lui Dragnea?! Ok, inteleg ca PSD-ul conduce, dar voi ca ministri ce paziti? Ce stiti sa faceti? Doar executati niste ordine fara sa ganditi? Sau cu alte cuvinte, ce va recomanda: CV-ul sau verzisorii?

Premierul Sorin Grindeanu are ceva tupeu si se tine bine de scaun. Nu-i mai face jocul lui Liviu Dragnea, semn ca marioneta nu mai asculta comenzile papusarului. Probabil stie el care sunt interesele lui Dragnea si ale partidului, dar nu vrea sa le comunice si celorlalti. 

Asa ca asistam stupefiati la o cearta in familie, intre seful PSD Liviu Dragnea si premierul sustinut pana acum. O cearta unica in cei 27 de ani de postcomunism. Mai rar vezi ca un partid sa-si dea jos premierul pentru ca nu mai asculta la comenzi.

Si daca pleaca Grindeanu impreuna cu ceilalti ministri, pe cine mai pune PSD-ul plus ALDE in locul lor? Abia au incropit un guvern acum 6 luni, acum vor sa o faca din nou? Iarasi isi asuma raspunderea Liviu Dragnea? Olguta ce zice, ca a pierdut primaria Craiova si a ramas cu nimic. Va fi iar ministru?

Multe intrebari, nimic concret!

Un comentariu:

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL