19 iunie 2017

Pareri despre concertul Kings of Leon si LP

*sau despre cum Arena Nationala nu e loc de concerte

Totul a inceput in minunata zi de 6 februarie 2017 cand am cumparat bilete la Kings of Leon in Bucuresti. Ulterior am aflat si de prezenta "LP" (ca bonus). In acel moment nu era nici atat de mediatizat si nici nu era anuntat ca fiind “Concertul Anului 2017” (intre noi fie vorba ratarea anului 2017). Kings of Leon, o formatie rock care venea pentru prima data in Romania. Intre timp biletele la concert se ieftineau pe zi ce trece (ulterior au aparut reduceri de 10%, 20% oferite prin diverse companii), iar pe ultima suta de metri s-au dat zeci de bilete Golden la concursuri sau invitatii gratuite prin diverse persoane (organizare prin excelenta romaneasca).

A venit si mult asteptata zi: concert Kings of Leon. Ajung la Arena Nationala pregatit sa intru la concert si sa ma bucur de spectacol. Caut poarta J. Surpriza! Nu era deschisa. Merg mai in fata, dar era intrarea pentru Golden. Intreb un paznic pe unde putem intra si raspunde ca pentru J se poate intra pe la M. Mergem la M, paznicul de acolo era derutat de ce sunt trimisi oamenii de la poarta J spre el. Intr-un final intreaba prin statie si ne directioneaza la poarta A. La poarta A ne-au lasat sa intram pe Arena Nationala. Dupa indelungi incercari ajungem in final la locurile noastre. Surpriza! Locurile erau foarte laterale, iar scena se vedea foarte prost.

Trecem peste toate aspectele neplacute mentionate anterior si incercam sa ne concentram asupra muzicii. Am venit sa ne bucuram de atmosfera si sa dam decibelii  cat mai tare. Surpriza! Cred ca gresisem locatia, pentru ca in loc de muzica, urechile mele au beneficiat de un minunat ecou si zgomot cat cuprinde!

Am ajuns la timp sa ascult si concertul sustinut de LP, dar nu stiu ce a cantat, pentru ca nu am auzit muzica, ci niste ecouri amestecate cu niste zumzaieli si zgomot enervant. Atat de prost se auzea incat singura modalitate de a auzi muzica era sa tii degetele in urechi (asa nu auzeai zgomotul de fundal si ecoul)! Am venit la un concert la care nu vad nimic, urechile mele sangereaza, hai sa ne bucuram de prezenta artistilor!

LP a fost chiar super din punct de vedere al interactiunii cu publicul. A acoperit cam toata scena si in functie de melodii s-a plimbat pe toata lungimea scenei pentru a interactiona cu publicul si a implicat astfel toata lumea in spectacol. A multumit pentru felul in care a fost primita atat acum , cat si in septembrie 2016.

Pe la 21:15 intra si mult asteptata trupa Kings of Leon. Din punct de vedere al interactiunii cu publicul are nota 0, in comparatie cu nume precum RHCP sau Iron Maiden. Miscarea scenica a fost la fel de slaba. O formatie destul de statica care nu are nicio treaba cu spectacolul. Baietii canta foarte bine si au melodii comerciale, dar bune. La bis nu s-au prezentat. Macar pe jos lumea parea fericita si topaia de zor, insa de sus se vedea si se auzea foarte prost. Din tot concertul am putut sa disting melodii ca "Sex on fire", "Use somebody", "Walls" si cred ca ultima melodie de final a fost "Waste a moment". Poate daca sonorizarea ar fi fost decenta, as fi putut trece peste faptul ca baietii mai au mult de lucrat la partea de "entertainment". Melodiile lor chiar sunt bune!

Dar in conditiile actuale regret banii dati pe bilete si fac promisiunea sa nu mai merg la concerte pe Arena Nationala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL