22 aprilie 2011

Justitia e o gluma

La noi in Rromanica parca totul e pe dos. Recent am asistat la cateva cazuri de forta cu arestari si mediatizari in direct, ca sa vada tot romanul ca cineva acolo lucreza pentru binele tarii. Aiurea. Totul a inceput cu Sorin Ovidiu Vantu care a reaparut in prim plan cu scandalul de la Realitatea.  Bine inteles ca a fost eliberat, desi era recedivist in astfel de acuzatii si nimeni nu si-a pus problema ca are destul putere si cunostiinte pentru a influenta evolutia cazului. In schimb, arestarea fotbalistului Andrei Margaritescu a fost de tot rasul.

Procurorii se impacientau ca fotbalistul este un pericol public pentru ca ar fi tainuit provenienta masinii sale, adica ar fi stiut ca este furata. Si fiind un pericol public, trebuia inchis. Poate procurorii astia nu se uita la meciuri, dar unde naiba putea sa fuga Margaritescu cand el are meciuri de doua ori pe saptamana si in restul zilelor este in cantonament. Dar cel mai important, justitia isi face treaba acum in preajma sarbatorilor. Toti oamenii incearca sa se pregateasca de concedii, cumparaturi, aranjamente, se distanteaza de greutatile serviciului, dar angajatii din justitie isi fac treaba cu sarguinta. Ma astept in prima zi de Paste sa mai aresteze pe careva, de exemplu Becali ca este cel mai credincios, poate a facut el ceva. E o gluma desigur, dar nu se stie la ce ne putem astepta.

In alta ordine de idei, mai exista doua cazuri pe ordinea de zi: Mihai Necolaiciuc, care a pagubit CFR-ul si Nicolae Popa, despre care se zice ca a pagubit FNI-ul. Au fost adusi in Rromanica, ramane de vazut ce va fi. Momentan sunt la zdup dar nu m-as mira daca in scurt timp vor fi eliberati. In SUA, respectiv Indonezia de unde au fost extradati sigur stateau la inchisoare, aici la noi nu se stie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL