10 mai 2011

Povesti cu zmei si zane

Va aduceti aminte cum erati odata cand ascultati povesti cu zmei ce furau printese si feti frumosi care le salvau. Si desigur zanele fara de care eroii principali nu reuseau sa faca nimic. Era o vreme cand visati la aceea lume a povestilor, cand erati eroul sau probabil printesa salvata si va doreati sa traiti o experienta nemaintalnita. Ei bine, vremea a trecut dar povestile nu au devenit niciodata realitate. 

Acum totul se rezuma la povesti cu bani, manele si "mertzane" si cum "gagicile" dau pe spate toti barbatii. Cam la asta viseaza fetele iar baietii sunt siguri ca le impresioneaza cu bani si "valorea lor" de smecheri sau baieti de cartier.

Oare la ce viseaza copii din zilele noastre? In afara de jocuri pe calculator, wow si messenger oare mai stiu ceva? Cate carti mai citesc si cat de mult timp isi aloca pentru invatatura si sport? Pe vremea mea ma obligau parintii dar oare cum stau lucrurile acum?  Mereu m-am intrebat cum a fost copilaria parintilor mei. Acum ma intreb cum o traiesc cei din zilele noastre. Un mic exemplu: jucand counter strike online si injurandu-se reciproc. Te miri cand iti zice ca are 10, 12 ani sau chiar mai putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL