14 ianuarie 2012

Tot eu sa platesc pentru voi?

Noua lege a sanatatii s-a dus pe apa sambetei. Si nu era chiar atat de rea. Doar partea cu SMURD-ul era putin neclara, dar nu atat de chinuitoare. In schimb, ma intreb eu, de ce trebuie sa platesc pentru cateva sute de mii de romani, sau chiar mai mult, care nu scot un singur leu pentru sanatate sau alte impozite?

Acum sa fiu mai clar. Eu cotizez lunar cateva milioane bune la sanatate, iar la impozite si mai mult. De banii astia e musai sa primesc si eu ceva in schimb. Doar ca nu se intampla asa ceva. Ce ar fi adus in plus legea asta a sanatatii? Faptul ca plateam aceiasi bani la privat, poate chiar si mai multi, dar stiam ce beneficii voi avea. Nu zic ca altul platea mai putin, sau mai mult, si beneficia mai putin decat mine. Nu, sa beneficieze la fel, dar cu conditia sa cotizeze un procent din putinul lui. Dar ce te faci cand sunt cateva sute de mii de romani care nu stiu ce este ala impozit sau cotizatie la santate. 

Exista acea minoritate a caror reprezentanti sunt clienti fideli ai sectiilor de urgenta de la spitale. Si nu o data, ci de cateva ori pe luna. Acestia nu stiu ce este un medic de familie sau farmacie. Li se face rau, se imbata, se omoara intre ei, s.a.m.d, dau fuga la urgente. De ce sa platesc eu pentru ei? Bun, nu-i poti lasa de izbeliste, dar macar sa faca munca in folosul comunitatii. Pe naiba!

Pe de alta parte sunt asa zisii someri care primesc ajutoare de la stat si facilitati de plata la diverse utilitati, iar pe langa asta beneficiaza si de servicii de sanatate gratuite. Iar ei au mertanu' sau bmw-ul in fata blocului. Repet, nici astia nu scot un singur leu din buzunar pentru sanatate. De ce sa platesc eu si pentru ei?

Basescu e dus si el cu pluta. De ce sa renunti omule la toata legea aia cand tu ai zis ca niste oameni au lucrat la ea din 2007? De ce sa-ti bati joc de munca lor? Mai bine se renunta la partea cu serviciile de urgenta, care ar fi ramas ca si pana acum, iar restul legii ar fi ramas neschimbata. 

Concluzia: inainte sa iesiti in strada, ganditi-va bine pentru ce o faceti. Si musai, nu va lasati manipulati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL