14 octombrie 2012

Ponta a ajuns la fundul sacului

Victor Ponta afirma ca nu mai sunt bani la bugetul statului, iar asta se datoreaza fostei guvernari care a tocat banii si nu a prevazut nimic pentru ultimele 45 de zile din anul 2012. Oare asa sa fie, domnule Ponta? Dar matale de ce nu ai facut nimic in lunile cat ai fost la putere? Sau nu stiai? Dar oare de ce aia dinaintea ta ziceau ca nu prea sunt bani, iar tu i-ai contrazis?

Problema asta cu banii e veche. Boc a facut tot posibilul sa taie din pensii si salarii pentru ca nu erau bani, Ungureanu a facut la fel dar Ponta e mai cu mot si odata ce s-a vazut la putere a zis ca sunt bani. Asa ca a marit putin salariile, o mica pomana pentru alegerile din vara. A marit la loc pensiile militarilor sau mai stiu eu ce erau aia. De altfel niste pensii foarte mici. Apoi a "restructurat" guvernul incat acum are mai multi oameni si cheltuieli direct proportionale cu numarul de angajati. Ba chiar a avut resurse sa o puna de un referendum cu Basescu. In tot acest timp criza si seceta faceau ravagii in Romania si nimeni nu a miscat un deget. 

Sa nu uitam ca actualul guvern a facut o rectificare bugetara si totul era bine. Nici un cuvant despre resursele bugetare sau vreun plan de actiune. Asa ca, domnule Ponta, in lipsa unor investitii strategice in agricultura inflatia a luat-o in sus iar matale stai cu degetul in gura si tot ce poti sa spui e ca nu mai sunt bani!? In infrastuctura ai bagat ceva? Ultima oare am auzit ca ai taiat. Dar investitori ai cautat? Dar nu din aceia care sa cumpere Oltchim, CFR Marfa si Posta Romana, ca doar asta era planul matale. Vindeai ultimele mari companii de stat si bugetul era asigurat pentru cateva luni. Uite ca planul nu a mers, bani nu ai facut si acum ne dai lectii de cum sa falimentezi tara.

Dar cu hidroelectrica ce ai facut? O lege ceva care sa protejeze companiile de stat pentru a nu mai fi la mana desteptilor? Si cate se mai puteau face pentru a aduce bani la buget! Chiar si privatizarea Oltchimului, daca se incepea mai devreme pana acum se rezolva. Dar Ponta era prea ocupat sa-l dea jos pe Basescu. Iar acum probabil ca nu mai sunt bani de alegeri. Ehe, vin vremuri grele, iarna se anunta friguroasa, gazele si caldura s-au scumpit iar multi romani vor face foamea in urmatoarele luni. 

Domnule Ponta, tu nu esti pus acolo sa prezinti stiri, ci sa aduci bani la bugetul statului! Nu ne anunti ca nu mai sunt bani, ci ne prezinti un plan prin care ne arati cum o sa faci bani! Iar daca nu esti in stare (si ne-am convins de asta) pleaca dracului de acolo la urmatoarele alegeri. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL