10 august 2014

10 pentru Voiculescu

A sosit ziua mult asteptata. Nici prin gand nu-mi trecea ca asta va fi sentinta pentru Voiculescu: 10 ani de parnaie dar si confiscarea unei parti a averii si punerea sechestrului pe sediul Antenelor. O masura justa, oricat de mult este criticata. Nu-i posibil sa praduiesti in halul asta un institut al statului, sa faci avere pe spatele lui si sa nu patesti nimic. Oricat de nevinovat vrei sa pari e clar cine e vinovatul.

De ce nu s-a imbogatit Nea Gheorghe de la tara si de ce Voiculescu? Raspunsul e simplu: Voiculescu stia, avea cunostintele potrivite, avea parghiile necesare si a profitat mizand pe prostia celor ce avea sa-l ancheteze ulterior. Si pe mult sprijin politic. A sustinut ideea de privatizare legala, dar stia foarte bine ce sume de bani erau implicate. Ma rog, nu sume, ma refer la valoarea terenurilor cu pricina. Idee e urmatoarea: statul nu produce nimic iar daca faci afaceri cu statul e clar ca iei niste bani de acolo. Economic vorbind, nu poti sa faci asa o avere daca lucrezi cu statul dar la randul tau nu produci nimic. Prin urmare terenurile respective au fost urmarite de la bun inceput, pentru ca alt profit nu aveai cum sa scoti din afacerea asta.

Repet, 10 ani de parnaie pentru Voiculescu mi se pare o decizie inteleapta. Va face 1/3 din pedeapsa dar nu mai conteaza. E terminat politic, averea i-a fost confiscata si astept cu drag procesul de la curtea europeana de justitie in care Voiculescu va dovedi, cu acte, cum averea lui dobandita cinstit i-a fost furata de statul roman. Normal, doar are dovezi!

Si vorbind de dovezi nu pot sa nu fac o remarca la recursul acestui proces. In mod normal cand faci un recurs trebuie sa vii cu probe noi pentru a demonstra ca esti nevinovat, din moment ce prima sentinta te face vinovat. La noi a devenit la moda sa faci recurs doar ca sa tragi de timp si sa speri ca mai poti baga o spaga unde trebuie. In Romania doar 2 categorii de oameni fac recurs: aia care se stiu nevinovati si cei care isi permit. Iar Voiculescu facr parte din a doua categorie, pentru ca PC, Ponta, etc. Deci avea toate sperantele ca scapa imaculat. Nu a venit cu probe noi, a tergiversat dosarele intre curti mai bine de cativa ani si tot el se plange ca a venit prea repede decizia. Nu domnule Voiculescu, asa trebuie sa vina o decizie! Rapid si just! Am ajuns sa ne miram de ceea ce ar trebui sa fie o normalitate. Tot ce a facut Voiculescu (sau avocatul Mateut) pana in ultimul ceas a fost doar sa conteste diferite lucruri: ba judecatorii, ba probele admise in dosar, ba termenele de judecata ajungand pana la cerinte stupide de a chema martori aiurea la proces. Nici vorba de a veni cu probe noi care sa sustina nevinovatia. Prin urmare, de ce am cheltuit banii statului cu un proces prelungit in mod eronat? Ca judecatorii aia au si ei un salariu, angajatii de acolo la fel, totul costa, orice infatisare la proces costa timp si bani. De ce?

Concluzia: te joci cu justita, ti-o iei de nu te vezi. Si tare m-as bucura daca l-ar urma pe Voiculeacu si altii:  Dragnea, Mazare, Iliescu sau Basescu, dintre cei mari. Sa le fie intr-un ceas bun si la mai multi! Cat despre slugile de la marele post national de televiziune (cel mai bun, cel mai premiat, cel mai votat, etc) nu stiu daca latra de ciuda sau de foame: de ciuda ca le-a intrat stapanul Voiculescu la parnaie sau de foame ca in curand vor ramane fara obiectul muncii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL