26 octombrie 2015

Demisia, domnule Gabriel Oprea!

demisia Gabriel Oprea
Acest articol este scris in contextul accidentului mortal in care si-a pierdut viata un tanar politist.  Din start va zic ca nu Gabriel Oprea se face vinovat de moartea acestui politist. Intamplare nefericita in circumstante dubioase. Dar a acuza pe cineva de moartea altcuiva este o chestie serioasa, nu exista vinovatie morala. Nu trebuie sa cream conexiuni si acuzatii inutile pentru a explica impotenta altora: groapa aia nenorocita nu era semnalizata cum trebuie. Poate era conform legii dar asta nu inseamna ca legea e corecta. Exista sute de gropi, multe din ele foarte periculoase si care au provocat accidente grave. Nu Gabriel Oprea raspunde de acele gropi. Si nici de legile in vigoare, cel putin nu direct. Mai mult de atat, in groapa aia putea sa cada orice motociclist ar fi trecut pe acolo, nu neaparat un politist si nu neaparat intr-o coloana oficiala.

Anyway, pe mine ma enerveaza la culme acel comunicat derizoriu al politiei care nici pe departe nu incearca sa lamureasca cauzele accidentului ci il ridica in slavi pe Gabriel Oprea: el a oprit masia, el l-a sunat pe Raed Arafat, el a dat ordine sa vina ajutoarele. Pe dracu, martorii spun ca nici macar n-a oprit masina. Iar asta sper sa o faca public procurorii dupa ce vor urmari imaginile de pe camerele de supraveghere. Sper sa ne-o zica de Craciun, ca tot se "taie" porcul atunci. Deci Gabriel Oprea este un nenorocit de ministru care nu este capabil sa dea un comunicat de presa cand ii moare unul din angajati. Si este al doilea accident in trei sapatamani in care este implicata coloana oficiala a lui Gabriel Oprea. Desi nu avea nici un drept sa o foloseasca in interes personal.

Revin la accident. In majoritatea accidentelor, comunicatele de presa ale politiei contin fraza "conducatorul auto nu a adaptat viteza la conditiile de trafic". In cazul nostru nici pomenela de asa ceva desi motocicleta mergea cu mult peste viteza legala din oras. Nu mai zic ca ploua si carosabilul era umed. Nu cumva sa iasa vinovat Gabriel Oprea in urma acestui comunicat, sa nu stie prostimea unde dracu se grabea el la acea ora si de ce avea nevoie de coloana oficiala. Sa nu mai zic ca le-a luat doua zile sa redacteze un rahat de comunicat. Nu m-ar mira ca insasi marele Gabriel Oprea sa-l fi scris, ca doar e tatucul lor. Doua zile sa recunosti ca era o coloana oficiala!?

Mai nou au comunicat ca ei nu pot sa dea detalii despre accident pana la finalizarea anchetei. Penibili! Si tacerea aia spune ceva! Acesta e un sentiment clar de vinovatie dar cine-i prost sa recunoasca? Asta in conditiile in care ies la iveala tot mai multe nereguli si abuzuri comise de Gabriel Oprea. Pana cand?

Acum se asteapta rezultatele anchetei. Pe cat pariem ca cercetarile vor fi ingreunate. Deja groapa a fost astupata, maine vom afla ca n-a avut adancimea necesara iar poimaine ca, de fapt, n-a existat.

In concluzie, Gabriel Oprea nu e vinovat de moartea politistului, dar se face vinovat de abuz in serviciu, abuz de incredere, nesimtire crasa si incompetenta dezolanta. Motive mai mult decat suficiente pentru demisia lui Gabriel Oprea. Si ne miram cum au ajuns politistii sa fie calcati in trafic. Acum mai cad si in gropi. Ce mai urmeaza?

Demisia, "domnule" Gabriel Oprea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL