04 decembrie 2016

Livrarea comenzilor de Black Friday

A trecut si Black Friday-ul de anul acesta. Din pacate nu s-a terminat. Nu pentru toti. O parte din comenzi au sosit la destinatie. Altele n-au mai ajuns. E plin internetul de plangeri si oameni nemultumiti. Unii au comandat iar produsele nu le-au fost expediate nici pana acum. Altii au comandat, produsele au fost expediate insa curierii nu le-au livrat. Mai exista si comenzi despre care nu se stie nimic. Putin off-topic, viata e complexa si are multe aspecte. Asa si comenzile de Black Friday.

Si se mira patronii de magazine online ca romanii nu platesc cu cardul. Ei bine, romanii si-au luat multe tepe in ultimii 26 de ani. Asa ca banul din buzunar e sfant. Iar comenzile se platesc ramburs. De Black Friday nu este recomandat sa platesi cu cardul. Sunt multe necunoscute: nu stii daca prinzi produsul, posibile erori tehnice ale site-urilor, comunicare defectuoasa cu magazinele online, curieri neseriosi care livreaza cand vor ei, incompetenta, colete plimbate aiurea mai multe zile pana ajung lovite la destinatie, s.a.m.d.

Experienta mea de Black Friday in 2016


livrare comanda emag
Am fost un norocos. Nu mi-am comandat mare lucru. Dar mi-am luat ceva. Un mouse de gaming, un model Trust GXT 782. L-am comandat la Emag pe 18 noiembrie. Trebuia sa ajunga in Oficiul Postal 77 din Bucuresti la data de 28 noiembrie. Aceasta era prima estimare. A ajuns pe 2 decembrie si l-am ridicat pe 3 decembrie. Desigur, nu muream fara el asa ca am asteptat linistit.

Totusi, pe detaliul comenzii se vede bine mersi cum Emag-ul a expediat comanda cu mare intarziere. Pacat! Posta Romana s-a miscat exemplar si a livrat produsul foarte repede. Ba chiar ma asteptam sa aiba ei intarziere tinand cont de zilele libere de 30 noiembrie si 1 decembrie. 

A doua comanda de Black Friday a fost pe "Elefant.ro". Este o crema de corp (nu pentru mine) si trebuie sa ajunga intr-un punct de livrare al Elefant din Bucuresti. Am dat comanda pe 18 noiembrie si acolo a ramas.

livrare comanda elefant
Estimarea de sosire este intre 25 noiembrie si 7 decembrie. Observ o marja de eroare foarte mare. N-a expirat termenul oficial dar parca vine din celalalt capat al pamantului (sau poate din UK?). Initial statusul comenzii era "comanda trimisa la furnizor", acum este "colet in pregatire". Deci, astept si ma gandesc serios daca mai ridic produsul sau nu.

Morala: bine ca nu am platit cu cardul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL