04 februarie 2011

Facebook-ul nostru de toate zilele

Cu totii utilizam aproape zilnic acest serviciu de socializare online. Dar cat de periculos poate fi? Primul aspect la care ma gandesc este furtul de date confidentiale si de personalitate. Poate cineva sa imi fure identitatea de pe facebook? Da, se poate. Daca dezvaluiti prea multe informatii personale, inclusiv adresa, este posibil ca dupa o perioada sa aveti ceva probleme, acest lucru daca cineva va doreste raul. Facebook si-a dat seama de problema si depune eforturi pentru a securiza cat mai mult serviciul.
Un sfat benefic este acela sa permiteti vizualizarea profilului dumneavoastra doar prietenilor pe care ii aveti in lista. Un alt aspect care imi vine in minte sunt aplicatiile pe care le instalati. Kaspersky si BitDefender au facut cateva analize asupra obiectelor Facebook si au gasit foarte multe probleme. Deci atentie ce briz-briz-uri mai adaugati in pagina voastra personala. Totodata s-au raspandit si virusii de tip malaware, aceia pe care il luati cand dati clickuri de diverse linkuri si instalati aplicatii dubioase. Foarte multe linkuri de genul acesta veneau dinspre si spre Facebook, utilizatorii fiind pacaliti ca descarca fisiere de pe respectivul site. Daca nu sunteti siguri de ce urmati sa accesati mai bine nu o faceti, este o mare probabilitate sa luati un virus. De asemenea verificati ce tip de fisier urmeaza sa downloadati, daca doriti o poza asigurati-va ca fisierul are o extensie corespunzatoare: "jpg", "bmp", "png", "gif" si altele. Nu copiati aplicatii cu extensia "exe" (adica executabil) decat daca stiti cu siguranta ce aplicatie instalati.  De obicei virusii se ascund sub extensii de tip "exe" si au o dimensiune foarte redusa: 5-10 kb. Este posibil sa existe si alte vulnerabilitati la Facebook tinand cont ca este unul din cele mai accesate site-uri la nivel international, inclusiv de catre hackeri, asa ca fiti cu grija la orice vi se pare suspect.

Un comentariu:

  1. Hmmm...chiar,am vazut si stiri pe la TV despre aceasta problema.Oricit de tare ar fi sistemul oala de protejare al datelor...:|.Doar ar trebui sa stiti limita datelor pe care le introduceti pe site .Atit..si sunteti in siguranta.Eu personal nu folosesc site-urile de socializare...le urasc,mai putin Facebook pentru ca il respect asa pe Mark..fondatoru....in rest..:| no commnet.Mai bun e blog cred eu decit un cont pe o retea de socializare :)

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL