18 februarie 2011

Spam prin telefon

Printre putinele lucruri care ma dezgusta la un telefon sunt sms-urile primite spam din partea unor diversi. Si nu cred ca Orange, Vodafone sau Cosmote au o politica care sa permita acest lucru, dar si ei mai fac asta din cand in cand. Spre exemplu la Orange primeam zilnic cate 2 sau 3 sms-uri cu nu stiu ce concurs organizat de ei. Ba mai mult imi trimiteau tot felul de promotii, desi eu nu solicitasem asa ceva. Mi se rupea de acest lucru, dar trebuia sa citesc mesajul in speranta ca era de la cineva important.
Recent am primit un mesaj de la "TiriacAuto" dar eu nu am nici macar masina, nu am permis si nici nu m-am inscris pe vreun site de masini. Deci cum au ajuns ei la concluzia ca as avea nevoie de un pachet de service. E drept, nu primesc des asemenea mesaje, dar daca se vor inmulti la fel ca cele de pe e-mail o sa innebunesc. Sa va spun ca m-au sunat si pe fix unii cu sondaje, la telefonul de la serviciu? Le-am explicat frumos ca e un numar privat, de firma si ca nu am nici un interes sa le raspund, si nici macar timp sa o fac. Ei se scuzau ca m-au gasit intr-o lista de telefoane. Dar m-au sunat de vreo 6 ori in decurs de 3 saptamani fara sa tina cont de raspunsurile anterioare.

2 comentarii:

  1. Ati gasit solutie impotriva acestor SMS-uri? Unde se reclama ca m-au zapacit!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. In principiu trebuie sa trimiti un sms cu mesajul STOP la numarul de unde primesti mesajul, sau la numarul unde te-ai inscris in promotia respectiva.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL