29 aprilie 2011

Ratb se respecta

Astazi am aflat ca Ratb (Regia autonoma de transport Bucuresti) a trecut in "online". Mai exact, acum te poti inregistra pe site-ul lor (online.ratb.ro) de unde poti consulta portofelul tau electronic. Mai mult, ai si posibilitatea incarcarii portofelului sau abonamentului prin intermediul platilor cu cardul online. Dar nu despre acest lucru vreau sa vorbesc.

La crearea contului am intampinat o problema: cnp-ul nu se potrivea cu seria cardului pe care il detin, asa ca am trimis un mail catre serviciul lor de asistenta online. Spre surprinderea mea au raspuns destul de rapid si am reusit sa-mi fac contul (vezi foto). Si asta e o dovada ca se poate, ca o regie autonoma (de stat) poate oferi servicii de calitate. Acum ramane de vazut si cat de rapid se misca sistemul. Adica fac o plata cu cardul si dupa cat timp pot sa folosesc portofelul electronic? Ei zic ca in maxim 48 de ore, dar cred ca se face mult mai rapid. In plus, poti sa incarci si abonamentul la metrou sau credite care se transforma in calatorii, in functie de cati bani incarci. Momentan nu sunt acceptate abonamente cu reducere pentru studenti, pensionari sau alte categorii. 

Oricum, serviciul este unul laudabil. Astept cu nerabdare momentul in care se va plati si prin telefon, pentru ca totul sa fie cat mai comod. Ramane de vazut ce parere vor avea si cei care merg pe "blat" in mijloacele de transport in comun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL