11 mai 2011

Dilema votului pentru parlament

Daca maine ar fi alegeri pentru parlamentul Romaniei as fi intr-o mare dilema. Zau asa, pe cine sa alegi? Toti isi vad doar de propriile interese si mai putin de treburile tarii. Dar revenind la alegeri, ar trebui sa aleg pe cei care imi produc raul cel mai mic. Dar care sa fie ei.

Sa incep cu partidele mai "mici". PRM-ul lui Vadim Tudor nu l-as vota nici daca m-ar plati. Oricum nu se stie daca prinde locul in parlament. La fel si cu partidul poporului, al lui Dan Diaconescu, care nici macar nu s-a infiintat. Poate el, ca persoana, ar avea ceva sanse la postul de presedinte cu care se tot lauda, dar partidul sau nu va ajunge in parlament. Apoi urmeaza UDMR-ul care mai tot timpul a fost la guvernare. S-au dat bine pe langa cei care au castigat alegerile, au format o coalitie si in schimbul voturilor si-au primit partea lor. In 20 de ani cred ca le dam toata Transilvania. Ei vor intra la guvernare pentru ca, de bine sau rau, ungurii tot cu ei voteaza.  

Acum urmeaza PDL-ul. Eu unul nu am fost afectat prea mult de masurile luate de ei pana acum. Nu zic ca am fost multumit, ba din contra sunt extrem de suparat, dar pur si simplu nu am fost afectat pana acum. Totodata cred cu tarie ca membrii acestui partid nu sunt in stare sa guverneze si sa conduca o natiune. In final a ramas USL, o alianta intre PSD si PNL pentru lupta impotriva PDL-ului. Dar ce vor face in momentul cand vor ajunge la guvernare? Tot la fel de bine se vor intelege? Aici apare o mica problema. Daca ajunge PSD-ul la guvernare mai mult ca sigur va fi adoptat impozitul progresiv, care ma afecteaza destul de mult. As pierde o suma frumusica din salariu, ceea ce nu-mi convine.

Asadar, am de ales intre un rau "probabil" din partea PDL-ului sau unul "sigur" din partea PSD-ului, adica mai putini bani. Si chiar daca ii aleg pe ei tot nu am certitudinea cu lucrurile vor merge mai bine sau sistemul va fi redresat. Asta se numeste dilema si nu vad o rezolvare prea curand. Oricum, alegerile nu sunt chiar atat de aproape iar pana atunci poate se mai schimba lucrurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL