23 mai 2011

Share cu informatiile personale

Astazi am avut surprinderea sa fiu sunat de un reprezentant al firmei Cumpana, aia cu apa "plata" la bidoane mari imbuteliate. Angajatul imi stia numele complet, semn ca avea datele dintr-o sursa destul de buna. "Am inteles ca ati vizitat standul nostru de la Real Vitan si sunteti interesat de serviciile noastre" imi zice el. Eu fac ochii mari si raspund "poate am fost, dar nu mai tin minte, si nici nu sunt interesat de serviciile dumneavoastra". Adevarul este ca niciodata nu m-au interesat serviciile Cumpana, desi am vazut un stand al lor, dar la Baneasa. Am inchis telefonul si m-am gandit putin.

Am fost in Real Vitan acum o saptamana dar nu am avut nici o tangenta cu apa celor de la Cumpana. In schimb am participat la promotia celor de la Silva, pentru ca de obicei consum sortimentul lor de bere neagra. Iar la doua cutii de bere puteam castiga cateva premii. Ciudat este ca pentru a participa la concurs trebuia sa-mi las datele personale: nume, prenume, data nasterii, telefon si orasul de resedinta. Le-am furnizat datele, dar acum ma intreb daca nu cumva fetele (angajatele) de la Silva au facut share cu informatiile mele cu celelalte colege de promotii din zona. De obicei aceste fete nu sunt angajate direct de firmele respective ci sunt imprumutate, si se cunosc destul de bine intre ele. Asa ca in dorinta de a atinge targetul de clienti atrasi, au facut schimb de informatii reale. Cine s-a gandit ca mai departe vor fi sunati si verificati clientii.

Nu sunt deranjat de faptul ca m-au sunat ci pentru ca informatiile personale au ajuns pe mana cui nu trebuie, fara stirea sau acordul meu. Sa nu mai zic de munca domnisoarelor respective care nu-si fac treaba si primesc un ban in plus fara a-l merita.

Un comentariu:

  1. Macar ai invatat ceva din experienta asta? Fara promotii, ca mai toate au o surpriza negativa!

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL