08 iunie 2011

Un laptop ASUS decent

Va prezint modelul ASUS K72JR, un laptop la un pret decent dar cu performante superioare. Nu il recomand gamerilor impatimiti si perfectionisti care se asteapta la performante de top la un laptop. Este util in folosirea de aplicatii office sau multimedia, programare, navigare web dar si la jocuri mai vechi.

La exterior culoarea maro ofera laptopului o nuanta de profesionalism si standarde ridicate. Designul atrage prin simplitate si eleganta chiar daca dimensiunile sunt destul de mari, display-ul fiind de 17.3 inch cu o rezolutie maxima de 1600x900 (106,11 PPI - pixel per inch). Greutatea de doar 3.3 kg nu reprezinta un impediment pentru mobilitate.

Laptopul vine echipat cu un procesor Intel Pentium Dual Core P6100 de 2.0 GHz, facut pe o tehnologie de 32 nm cu un cache de 3072 KB. Este suficient pentru rularea oricarei aplicatii obisnuite, a filmelor in format HD sau chiar si jocuri de ultima generatie. Totusi, tehnologia veche a procesorului poate fi o problema in rularea unor aplicatii mai pretentioase.

Ca memorie RAM laptopul dispune de 2 module DDR3 PC3-8500, unul de 1024 MB iar celalalt de 2048 MB, ambele la o frecventa de 1066 Mhz. Este suficient pentru rularea simultana chiar si a celor mai pretentioase aplicatii. In schimb nu sunt utilizate la maxim capabilitatile de dual-channel datorita dimensiunilor diferite ale celor 2 module. Acest lucru nu este un impediment deoarece, in caz de nevoie, memoria RAM poate fi extinsa pana la capacitatea maxima de 8192 MB, pe 4 sloturi de memorie.

Placa video este ATI Mobility Radeon HD 5470 (neintegrata) cu o memorie dedicata de 1GB GDDR3. Aceasta placa face parte din gama entry level cu performante decente, chiar si in jocuri. Nu va asteptati sa mearga cu detaliile la maxim deoarece este o placa creata exclusiv pentru laptopuri. In schimb ruleaza cu lejeritate filme in format full HD.

Hard Disk-ul are o capacitate de 320 GB la 5400 rpm si este pe interfata SATA. Spatiul de stocare mi se pare usor insuficient date fiind necesitatile de stocare actuale. Pot zice ca este configuratia "clasica" de hard-disk pentru categoria de preturi la care se incadreaza laptopul.

Trebuie mentionate si difuzoarele Altec Lansing ce se afla in dotarea acestui laptop pentru un sunet de calitate. De asemenea laptopul mai dispune de un Super Multi DVD  (Read/Write - CD/DVD) cu tehnologia LightScribe (permite inscriptionarea unei imagini/etichete pe suprafata discului)  si  de o camera web de 0.3 MP. Aceasta este utila pentru poze de mici dimensiuni sau  videoconferinta in retelele de socializare de pe internet.

Cu ajutorul suportul HDMI oferit, acest laptop se poate interconecta cu televizoare, console sau alte sisteme compatibile. Alte porturi disponbile sunt: 1 SATA extern, 4 USB-uri, 1 mufa casti/Boxe, 1 mufa microfon, 1 conector VGA extern si desigur 1 port HDMI mentionat anterior. Este inclus si cititorul de carduri: SD, MS, MMC. Un alt minus al acestui laptop este lipsa bluetooth-ului pentru conectarea cu diverse gadgeturi: smartphone-uri, tablete, etc. Totusi, la nevoie, aceasta problema poate fi rezolvata printr-un adaptor bluetooth extern, pe USB. Bateria standard este una cu 6 celule, de 4400 mAh, suficient pentru a tine laptopul in stare de functionare pentru aproximativ 3 ore.

Laptopul este livrat fara sistem de operare cu o garantie de 2 ani, mai putin bateria care are o garantie de 1 an. Daca v-am convins puteti sa accesati oferta din categoria "Laptop ASUS" din magazinul online evoMAG.ro.

Plusuri:   - ecran 17.3 inch
               - placa video ATI Mobility Radeon HD 5470
               - difuzoare Altec Lansing
               - DVD-Writer cu LightScribe

Minusuri: - tehnologia veche a procesorului
               - lipsa bluetooth






                                                      (surse foto: asus.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL