04 august 2011

Relaxare in aer liber

Acum o saptamana mi-am luat o bicicleta de la Decathlon, cunoscutul magazin de articole sportive. L-am ales pentru ca de obicei au preturi mai mici iar produsele sunt de o calitate ridicata. Modelul bicicletei este un Rockrider 5.1 2011 perfect pentru practicarea MTB-ului. Acum nu stiu cat de rezistenta ar fi bicicleta pe un traseu de munte insa eu sunt multumit ca ma pot plimba prin Bucuresti. Initial mi-am dorit o bicicleta cat mai ieftina dar apoi mi-am dat seama ca daca as fi facut prostia sa-mi achizitionez un DHS cel mai probabil as fi regretat in scurt timp, tinand cont de fiabilitatea acestora. Am cerut si sfaturile prietenilor si am aflat ca e musai sa-ti iei o bicicleta de minim 1000-1500 ron. Zau asa, pentru mine e cam mult si cu siguranta gaseam ceva mai ieftin. Asa ca am ales produsul din imaginea alaturata.

Bicicleta este echipata standard cu claxon si faruri dar si elemente reflectorizante. A fost nevoie sa-mi cumpar un antifurt si cric. Ar mai fi nevoie si de un suport de bidon pentru apa dar acesta mai poate astepta. In ansamblu sunt multumit de bicicleta desi au fost necesare cateva ajustari la frane. Si de aici direct pe strada si prin parcuri, la plimbare in aer liber. Pana acum n-am cazut si n-am lovit absolut nimic. E foarte bine, tinand cont ca eu n-am mai mers pe bicicleta de vreo 10 ani sau chiar mai mult.

Acum pot sa zic ca mi-am gasit inca o ocupatie care necesita destul de mult timp iar asta se vede si in numarul articolelor de pe blog. Dar ce pot sa zic, e bine pentru sanatatea mea si cat mai este frumos afara e bine sa trag de bicicleta. In putinele zile in care am iesit am putut desigur sa observ nesimtirea celor care parcheaza masinile pe pistele de biciclete sau pietonii care nu se dau la o parte atunci cand te observa pe pista. Noroc ca sunt eu mai rabdator din fire si am dat prioritate de cate ori a fost nevoie, in special la batrani si copii mici. Aa, sa nu uit maidanezii care m-au fugarit in seara asta (pentru prima data). Partea nasoala este ca bicicleta nu incape in lift si trebuie sa ma chinui pe scari (stau la etajul 6), insa m-am obisnuit.

Sper ca bicicleta sa ma tina foarte mult timp si promit ca o sa am grija de ea. Am auzit ca are nevoie de lubrefiant sau ulei pentru lant si revizii cat mai dese, adica curatat de praf, uns cu ulei si inspectat piesele: schimbatoarele, franele, cablurile, farurile, s.a.m.d.

3 comentarii:

  1. Noa serbus. Să stăpâneşti sănătos bicicleta cât mai mulţi ani. Ai grijă unde o parchezi să nu te trezeşti cu ea atârnată de vreun lampadar.

    RăspundețiȘtergere
  2. am si eu una la fel si-s tare multumita...tot orasul e al meu...:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca e usor sa mergi cu bicicleta in Bucuresti.......la Cluj nu e ......nici macar indicat
    Sigur, unii m-ar contrazice dar....infrastructura noastra nu e prietenoasa nici cu soferii darmite cu biciclistii

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL