09 noiembrie 2011

La coada in supermarket

Supermarketurile s-au inventat pentru a reduce timpul petrecut la cumparaturi, imbinand o gama diversificata de produse si la preturi pentru toate buzunarele. In acest fel nu mai este nevoie sa colinzi 10 magazine pentru a cumpara tot atatea produse din game diferite. Asadar, atunci cand mergem in supermarket o facem pentru a economisi timp si de ce nu, bani. Toata bune, numai ca de sarbatori (si nu doar atunci) e "crima" curata sa te duci la supermarket unde vei sta cu orele, printre rafturi sau la coada. Si aici apar problemele. De ce naiba romanul e batut in cap si nu poate sa tina cont de niste reguli de bun simt pentru a nu stingheri pe ceilalti din jur!

Prima problema intalnita este abandonarea cosurilor printre rafturi si blocarea cailor de acces. Astfel este nevoit sa te impingi, sa te rogi frumos de cei din jur sa-ti faca loc si eventual sa te certi pentru ca un idiot(oata) se simte lezat(a) ca i-ai cerut sa se dea la o parte. Apoi mai sunt specimenele care se imbulzesc la promotii de macare (cascaval, preparate din carne, dulciuri, etc) nu ca ar fi interesati de produsul respectiv ci doar pentru a manca "moca". Apoi, dupa ce se hranesc din toate produsele merg in voia lor, unii nefiind interesati nici macar de ce au bagat in gura.

Insa, problemele adevarate apar la casa, acolo unde iti faci nervi din cine stie ce lucruri. Primul ar fi ca vecinul din spate te inghioldeste cu carutul (cosul) in spate. Acesta este efectul de cireada, cat mai multe persoane pe metrul patrat. Singura solutie este sa dai si tu cu "copita" in spate si sa-l avertizezi sa tina distanta. Apoi mai sunt specimenele care nu si-au cantarit toate produsele si trebuie sa astepti dupa curul lor sa mearga la raionul respectiv pentru a cantari. Ar mai fi un exemplu de nesimtire crasa din parte unora care stau la casele speciale, gen maxim 10 produse, femei cu copii, s.a.m.d. Tu vii respectabil la casa, analizezi situatia si te pui in fata pentru ca e o casa speciala iar cei de acolo trebuie sa dea prioritate persoanelor in cauza. Numai ca, surpriza, cretinii incep sa te apostrofeze ca esti nesimtit si nu se potolesc nici dupa ce le explici regulile scrise pe pancarta agata undeva pe sus. Dar asa e romanul cand refuza sa gandeasca (e prost) sau nu are nici un pic de conduita sociala.

 O alta "specie" pe care nu o inteleg sunt aceia care, dupa ce au umplut cosul la maxim, se trezesc la casa ca nu au destui bani pentru a plati "factura". Iar pe urma analizeaza produsele pentru a se decide la ce renunta. Bun, mai sunt si aceia care incearca vreo 4 carduri diferite (sau chiar acelasi) pe motivul ca "vezi Doamne" aparatul e defect si nu-i citeste bine cardul', in loc sa recunoasca ca nu au nici un ban pe ele. Abia atunci scot teancul de bani din portofel si platesc de acolo. Eu nu inteleg cum naiba te duci la cumparaturi fara sa te intrebi ce suma ai pe carduri, in portofel si mai stiu eu ce. Mai sunt si unii care incep cu ineptii de genul "sa sun la banca, sa vad care-i treaba". In cele din urma sunt si persoanele care incep sa-si caute banii prin geanta/buzunare (si cauta cateva minute) abia dupa ce si-au bagat toate produsele in sacosa si clientul urmator astepta cu seriozitate sa-i vina randul. Dar tu, de imbecil ce esti, nu te-ai gandit sa te scormonesti de bani cat ai asteptat la coada in prealabil.

In randurile de mai sus nu i-am inclus pe cei care se hranesc la propriu de pe rafturi fara a plati produsele la casa sau cei care intra intr-un supermarket cu scopul de a fura. Iar dupa ce sunt saltati de paznici urla din toti rarunchii ca sunt nevinovati si invoca dreptul la proprietate pentru a nu fi controlati. Oricum ajung pe mana politiei si acolo nu mai scapa. Dar, mentalitate de roman.

(foto:  agerpres.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL