22 noiembrie 2011

Lege pentru eutanasierea maidanezilor

Da, s-a votat astazi legea privind eutanasierea maidanezilor. Din intamplare am privit o stire referitoare la acest lucru si m-am crucit: reprezentantii ONG-urilor sau mai stiu eu ce iubitori de caini erau aia, faceau spune la gura, urlau, plangeau, mai sa dea ortul popii din cauza unei legi. Ca sa fim intelesi, o lege e lege si doar atat. In acest fel s-a creat posibilitatea unei alte abordari a problemei maidanezilor. Dar asta nu inseamna ca daca apar si alte idei, planuri, s.a.m.d acestea nu pot fi luate in seama. Pana la urma primaria este cea care decide in functie de comunitate, bani si sponsorizari. Daca in anumite localitati se va lua decizia sterilizarii maidanezilor si construirea unor adaposturi, sa le fie de bine, nu incalca nici o lege. Dar poate ca altii vor dori sa eutanasieze cainii agresivi, de genul celor din Bucuresti. In acest caz este bine venita legea votata astazi.

Desigur, iubitorii cainilor vor tipa, urla in continuare si vor sustine ca noi, oamenii, suntem de vina pentru comportamentul agresiv al animalelor pentru ca lovim si uram cainii. Sau ne uitam urat la ei si din cauza asta ne musca. Ba fratilor, sa va fie clar. Cainii sunt agresivi pentru ca stau pe strada, nu au ce manca si pentru ca exista o lupta pentru supravietuire, exact ca in jungla, savana si mai stiu eu ce alte locuri de pe Terra. Iar oamenii nu sunt raspunzatori pentru acestia, decat in acele cazuri in care adopta animalele sau le ofera un adapost, fie el si temporar. Dar atunci cand acesti cainii ataca (omoara) oameni atunci lucrurile se complica. Nu zic ca maidanezii trebuie eutanasiati (exista si alte metode) dar trebuie creat cadrul legislativ care permite, in ultima instanta, exterminarea lor (Repet, in lipsa unei alte solutii).

De cel putin 10 ani se tot dezbate aceasta problema si nu s-a gasit o solutie. Asta ar trebui sa ne dea de gandit: daca ceva nu merge atunci incercam o alta abordare. Ei bine, legea de azi este o alta abordare. Asta nu inseamna ca daca un ONG, primarie sau S.R.L vine cu alta idee, aceasta nu poate fi aplicata. Din contra, sunt bine venite toate ideile. Insa atunci cand maidanezii sunt scapati de sub control trebuie sa existe o posibilitate (legala) pentru a rezolva problema lor. Cat despre ipocritii din ONG-uri care sunt mereu impotriva va, doresc sa aveti parte de aceleasi chinuri prin care au trecut cei muscati, mutilati, omorati de cainii comunitari. E usor sa zici mereu "Nu" si sa rezumi problema cainilor comunitari in "nu avem bani, ca daca aveam bani" e un act de lasitate. Exista copii si batrani care nu au ce manca in caminele speciale, exista oameni care mor in fata spitalelor pentru ca nu au loc inauntru iar voi urlati ca "daca ar fi bani pentru maidanezi...". 

Aceasta este realitatea si trebuie sa v-o asumati. Legea votata astazi ofera "suportul" unor masuri reale de combatere a problemei maidanezilor insa nu obliga pe nimeni sa recurga la aceste lucruri, decat in ultima instanta. Ramane de vazut daca va fi aplicata, unde anume si in ce conditii. E musai sa rezolvam problema cainilor comunitari, exista o groaza de solutii iar de astazi avem una in plus (cea mai buna!).

3 comentarii:

  1. Maidanezii sunt tot pe strada si incepe sa le placa carnea de om !!! Romania tara nimanui !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Maidanezii trebuie EUTANASIATI IN MASA ...uite aici ororile facute de maidanezi Fara Maidanezi YouTube

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc persoane muscate si pot sa-ti zic ca nici "autorii" n-au scapat nepedepsiti. Ideea e ca trebuie facut ceva, dar cu "cap".

      Ștergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL