23 ianuarie 2012

Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 este probabil cel mai asteptat gadget al anului. De la prezentarea predecesorului sau, Samsung Galaxy S2, a trecut mult timp iar fanii sunt curiosi sa vada ce le rezerva producatorul coreean. De fiecare data varful de gama a adus ceva nou si fascinant pentru piata smartphone-urilor. Si de data aceasta trebuie sa fie la fel. 

Mai mult, noul produs Galaxy S3 trebuie sa faca fata rivalului de la Apple. Asa ca voi trece in vedere cateva tehnologii ce ar putea fi implementate pe noul Samsung Galaxy S3. Procesorul ar putea fi un Exynos 5250 (bazat pe arhitectura ARM Cortex-A15) adaptat pentru mobile. Acesta este dual-core si ruleaza la o frecventa de 2Ghz. Performantele sunt aproape duble fata de predecesorul sau la 1.5 Ghz. Desi multi s-ar astepta la un quad-core din partea Samsung, acest dual-core este mai util prin consumul redus de energie. Nu ar fi rau niste procesorul quad-core Exynos 4412, bazat pe tehnologia Cortex-A9 la frecventa de 1.5 Ghz, dar consumator de energie. Eu unul as opta pentru acela care consuma mai putina energie. 

Camera video ar putea fi bazata pe un senzor de 16 Mp (S5K2P1) construit pentru performante deosebite ce pot rivaliza cu unele din cele mai avansate camere foto dedicate. Samsung Galaxy S3 ar putea beneficia de noile memorii NAND flash de 32 si 64 GB cu viteze uluitoare: citire cu 80 MB/s si scriere cu 40 MB/s. Memoria RAM ar putea fi de 2 GB constituita din noile module LPDDR3 capabile sa transfere 1600 Mb/s, de 1.5 ori mai rapide decat vechile module LPDDR2. In practica nu stiu daca este nevoie de atata memorie RAM, deci Samsung ar putea opta si pentru un modul de 1GB dar ar puncta la capitolul consum scazut de energie. Capitolul asta ne doare cel mai tare pentru ca bateria unui smartphone de aceasta talie nu tine mai mult de 3, 4 zile.

Toate tehnologiile descrise mai sus (mai putin procesorul quad-core) au fost prezentate de Samsung in septembrie-noiembrie 2011 (detalii aici), deci este plauzibil ca acestea sa intre in productie incepand cu anul acesta. Restul dotarilor lui Samsung Galaxy S3 ar putea fi constituite din displayul Super AMOLED de 4.65 inch (prezent si pe Galaxy Nexus) cu rezolutii de 1280 pe 720 pixeli, conectivitate 4G si LTE si, desigur, Android 4 Ice Cream Sandwich. Ramane de vazut daca noul Samsung Galaxy S3 ne va impresiona la fel de mult precum predecesorul sau. Barfitorii sunt de parare ca noul gadget a fost zarit deja intr-un clip de prezentare al Samsung de la CES 2012 (poza mai jos).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL