Plec de la ideea ca succesul este ceva relativ si nu are o scala bine definita. Cine nu ar vrea sa fie un om de succes? Intrebarea este, ce reprezinta succesul pentru tine? Ai reusit la o facultate, ai o stare materiala considerabila, ai facut ceva de care esti mandru? Bun, fiecare dintre ele poate reprezenta un succes.
Important este sa nu pierdem din vedere micile amanunte care uneori ne dau aripi, la figurat. Ceea ce faci trebuie sa conteze pentru tine si nu pentru altii. Contrar asteptarilor celorlalti, tu poti fi un om de succes pentru cei care conteaza cu adevarat in viata ta. Si nu trebuie sa pierzi din vedere acest lucru. Participand la un workshop pe acesta tema am remarcat o sintagma paradoxala "lucrurile pentru care merita sa traiesti sunt si lucrurile pentru care merita sa mori". Nimic mai adevarat, dar totusi atat de greu de digerat.
Deci, ce trebuie sa faci pentru a fi un om de succes? Pentru inceput trebuie sa-ti definesti limitele si scopurile pe care vrei sa le atingi. Oare merita ce ti-ai propus? Mai gandeste-te o data, pentru ca ulterior e mai greu sa te razgandesti. Ca sa-ti atingi scopul ai nevoie de un plan bine definit. Iar planul acesta trebuie sa fie in concordanta cu planurile celorlalti care conteaza pentru tine. Eventual, eforturile pot fi canalizate pentru a atinge un scop comun. Lucrul acesta e valabil pentru munca "in echipa". In final, nu-ti mai ramane decat sa iei atitudine si sa urmezi actiunile pe care le-ai planificat. Pare simplu, dar totul trebuie realizat cu o precizie matematica. In alta ordine de idei, daca tot faci un lucru, fa-l cum trebuie, asa cum l-ai planificat.
Nu neglija rezultatele. Bun, ti-ai atins scopul. Esti un om de succes? Nu pari impresionat, dar totusi ... ai reusit! Deci ai avut succes! Data viitoare incearca sa-ti propui ceva mai palpitant si mai dificil de atins, pentru ca nimic nu este imposibil. Poti merge inainte cu pasi marunti, dar ai grija ca fiecare pas, fiecare clipa, sa conteze pentru tine.
Nu renunta daca la un moment dat ai dat gres. Tot o sintagma auzita la workshop este aceea ca "inteligenta nu e o stare continua". Deci ne este permis sa gresim. Dar merita sa profiti de fiecare oportunitate ce se iveste. Nu trebuie sa ratezi scanteia declansatoare, pentru ca aceea te poate transforma intr-un om de succes.
Nu vreau sa par un specialist in asa ceva dar merita sa impartasesti si celorlalti anumite lucrurile pe care le asimilezi cu diverse ocazii, de data aceasta la workshopul unde am participat in interes de serviciu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL