10 februarie 2012

Lupta cu zapada

Cred ca nu este o noutate ca localitati intregi din judetele Buzau si Vrancea sunt acoperite de zapada, la propriu. Partea nasoala este ca oamenii sunt de multe zile sub zapada iar resursele sunt pe terminate. Deja situatia e grava, iar de maine se anunta iarasi ninsori. Pana la urma a avut dreptate Igas, va fi ca in '54, in unele zone.

Cert este ca autoritatile intervin cu greutate iar noul ministru pare ca nu intelege despre ce e vorba. Ar fi bine sa lase dezbaterile de la guvern si sa rezolve aceasta situatie dramatica. Daca nu intervenea armata si jandarmeria, situatia ar fi fost mult mai grava. In zeci de localitati sunt persoane despre care nu se stie nimic. Pot fi morti ingropati in propriile case despre care nimeni sa nu fi aflat, inca.

In weekend se anunta iarasi ninsori. Daca nu se intervine rapid, in maxim 48 de ore, zic ca oamenii aceia risca sa nu mai fie gasiti. Poate doar la primavara. Daca acum casele sunt aproape acoperite de zapada, ganditi-va ce se poate intampla dupa inca o ninsoare zdravana. Pur si simplu nu vor mai exista semne ca undeva exista sate, case si oameni disperati. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL