02 aprilie 2012

Cine e de vina pentru fotbalul romanesc?

Raspunsul e simplu, cei care sunt la conducere: la federatie, la liga, in fruntea echipelor, s.a.m.d. In '94 am avut o echipa nationala fenomenala, apoi totul a inceput sa curga in jos. Doar jucatorii de atunci au facut diferenta. Cand au iesit cu totii din circuitul fotbalistic, am intrat in anonimat. Cert este ca cei care ne conduc de ani de zile nu au miscat un deget pentru masuri corective.

Voi ati auzit de conducatorii fotbalului din Italia, Spania, Anglia, etc? Le stiti numele? In schimb, la noi, mitica de la liga este citat la aproape fiecare meci din liga 1. Este expert la fiecare faza din meciuri, mai putin in functia sa de conducere. Pur si simplu nu se vede nici un rezultat in ceea ce face. In schimb, cei straini se pricep la conducere si mai putin la fazele de pe teren.

La fel si cu patronii din liga 1. Mereu sunt primii la comentarii, la contestatii sau la acuzatii nefondate. Sunt geniile fotbalului romanesc, din fotolii. Ei reprezinta fotbalul romanesc. Pai, ce s-ar face jucatorii fara un Gigi, un Borcea, un Iancu, un Copos sau un Porumboiu? Macar cel din urma a fost arbitru, are ceva tangente cu fotbalul. Dar restul?

Iar jucatorii, principalii pioni ai fotbalului, sunt cantitate neglijabila. Pe teren abia daca se remarca. In schimb, auzim ce cluburi frecventeaza si ce pitipoance mai cuceresc. Stiu doar sa faulteze si sa simuleze. Ne facem de ras in meciurile internationale cand ai nostrii stau mai mult de jos. Macar acum avem explicatia!

Concluzia o sugereaza vechea zicala "pestele de la cap se impute". Acolo trebuie sa cautam si noi vinovatii, si apoi sa coboram incet, pana la nivelul antrenorilor si jucatorilor. Pana atunci nu avem nici o sansa de a redresa fenomenul fotbalistic din Romania. Deci, joc de glezne in continuare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL