08 iulie 2012

Rezultatele la bacalaureat sunt incurajatoare

Nu sunt malefic si nici nu ma bucur de suferinta altora, dar acest fenomen de a pica bacul in masa (peste 50% picati) este benefic pentru societate. Asta in ciuda declaratiilor si concluziilor pe care le expun astia in presa, si cum cauta ei diverse motivatii. Stupid fail, asta e explicatia, nu trebuie sa cautam acul in carul cu fan.

De ce zic ca e benefic? Pentru ca doar cei mai buni vor intra la facultate si vor fi in masura sa asimileze informatiile necesare, urmand ca ulterior sa ajunga in campul muncii pe posturi meritorii. Nu ca Ponta, ministrul copy-paste care nici pe departe nu e un exemplu de urmat.

Asa, iar cei care au picat bacul au la dispozitie solutii alternative: la munca, pentru ca avem nevoie si de muncitori necalificati. E musai! Nu trebuie sa avem toti licenta + masterat si sa crestem artificial salariile pentru ca suntem un popor de specialisti. Inca o solutie ar fi munca campului. Da, agricultor, fermier, puteti sa-i spuneti cum vreti dar asta e viitorul. Potential avem (suntem tarani din mosi-stramosi, avem asta in sange), terenuri avem iar in privinta fondurilor sunt si aici solutii, gen fonduri europene sau credite.

Stiu, disperarea e mai mare ca banul nu mai vine mura-n gura. Pana acum cei care picau bacul fugeau repede in Spania sau Italia si deveneau "instariti", oameni de nadejde ai tarii, contribuabili respectati la bugetul de stat, s.a.m.d. In fine, aveau masini dar nu si benzina pentru a merge cu ele. Acum e criza si la aia, deci banul mura-n gura nu mai este disponbil, de unde si disperarea elevilor sau a parintilor. Astept petitii la ministerul invatamantului ca sa treaca toti, sau cine stie, poate da Ponta o OUG prin care se declara nota de trecere 1 (unu). Sau desfintam comisiile care au corectat lucrarile?

Un comentariu:

  1. Cred ca nu mai tine mult BACul pe la noi... In cativa ani il scot astia din sistem...

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL