13 septembrie 2012

Daca cumparam din alta parte, era mai bine?

Recent am fost la cateva magazine in cautarea unor produse de instalatii termice si sanitare. Toate bune si frumoase pana la  un anumit punct. Cand era vorba de livrare, s-au scuzat si au zis ca abia luni se poate face livrarea (atunci fiind duminica iar eu nu am masina). Acum stau si ma intreb, care e diferenta intre un magazin cu showroom si unul virtual, in genul Comstal? Va zic eu, nici o diferenta, doar ca in cazul celui virtual scutesti mult timp pierdut pe drumuri si ceva bani din pretul biletului de transport.

Sa purced la detalii. Am vazut produsele in magazin, le-am pipait, dar sunt asigurat ca acasa imi vine marfa noua, din depozit. Deci la fel de bine pot sa imi trimita ceva defect sau incomplet, ca nu e fix produsul vazut de mine in magazin. Astia din online, acelasi lucru, dar aici sunt acoperit de o lege referitoare la achizitiile online. Daca iau in calcul pretul, sunt mai mult decat sigur ca in online este mai ieftin, nu de alta dar nu exista chirie pe locul ocupat de showroom, plata salariati, etc. Plus ca e mai comfortabil sa stai in casa ta, sa faci masuratori la ce ai nevoie si apoi sa cauti pe internet. Iar asta nu e valabil doar pentru produse de instalatii termice si sanitare, ce cautam eu, ci si pentru alte lucruri de trebuinta prin casa. 

Si cum exceptia nu intareste regula, va spun ca dupa ce am cumparat  (asta dupa ce l-am pipait in showroom) un vas de wc cu rezervor inclus (din acela sprijinit la spatele vasului), am avut surpriza ca la montare sa nu fie bine etansata garnitura. Motivul, unul foarte evident, vasul wc nu era perfect neted si avea scapari de apa din cauza proiectarii. Deh, defect din fabrica. Asadar, ce mi-e daca il iau din showroom sau din magazinul online? Insa nu vreti sa stiti cat am cotrobait prin oras din magazin in magazin cautand mai multe produse. In plus, am avut placuta surpriza sa constat ca unele magazine online (cum e si cazul celui de mai sus) au bloguri cu informatii utile in domeniul instalatiilor termice si sanitare, zic eu, mai utile decat sfaturile angajatilor din showroom (altele decat, "sa aveti grija ca daca il luati neimpachetat nu puteti sa-l carati cu masina noastra pentru ca nu raspundem de o eventuala deterioarare", fiindca doar produsul expus si desfacut era pe stoc). 

Sfatul meu, cand aveti asemenea necesitati apelati cu incredere la internet, asteptati produsele in fata casei si va rezolvati intre timp alte probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL