06 octombrie 2012

Nepasarea care ne inconjoara

No, am crezut ca ma pot tine departe de blog (nu ca ar fi un lucru bun) insa n-am reusit. Uneori vezi in jurul tau lucruri care te-nfioara. Nu ceva horror ci mai degraba o combinatie de prostie, mitocanie si nepasare. Iar in ultimul timp sunt tot mai specifice natiei noastre. Nu poti sa aduci Romania pe drumul cel bun daca nu schimbi intreg sistemul iar apoi sa astepti rezultatele. 

Dar sa revin la problemele mele. Am doua exemple. Primul este de la un fast-food spring time din Bucuresti. Eu imi asteptam frumos comanda cand vine unul complet debusolat si zice ca asteapta o shaorma. Ca sa fiu pe intelesul celor care nu cunosc acest fast-food, aici se plateste, primesti bonul fiscal si ti se spune cat trebuie sa astepti pentru a primi comanda. Dupa care trebuie sa revii cu bonul. E bine, omul a revenit la tejghea si zice ca avea shaorma. Angajatii se uita unul la altul intrebandu-se unde e shaorma. Apoi ii solicita acestuia bonul fiscal. Prostul (ca nu merita sa-i zic altfel) zice ca nu mai are bonul pe care l-a lasat la casa. Dar acolo nimic la vedere. Trec cateva momente de debusoleala cand intr-un final omul isi da seama ca el avea defapt frigarui si nu shaorma. 

Nu pot sa-l inteleg. In primul rand nu pastrezi bonul si apoi uiti ce ai comandat. Si te uiti cu superioritate la angajatii aia cu salariul minim ca vai doamne nu-s in stare sa-ti faca comanda. Asta inseamna nepasare si prostie, te astepti ca altul sa-ti dea mura-n gura in timp ce tu stai comod. Si daca ar posibil ca altcineva sa-ti rezolve toate treburile si problemele, ar fi minunat. In felul acesta nu vom iesi niciodata din criza.

Iar acum cazul al doilea petrecut in trenul de Bucuresti Galati 28 septembrie ora 18:10. S-au urcat in tren niste retarzi, veniti de la munca din italia (banuiesc), tigani get beget si cocalari in acelasi timp. Unul la mana ca nu aveau bilete si doi, au facut scandal in tren de parca erau la ei in cocina. Adica au aruncat cu un ghemotoc de servetele intr-o domnisoara. Iar pe langa asta mai faceau si galagie si nu lasau usile automate sa se inchida (da, ca stateau pe holul de la urcarea in vagon si probabil le era cald). 

Conductorul trecea nepasator prin zona si nu le arunca un ochi. Au platit spaga si se credeau pe tarlaua lor unde muncesc zi de zi iar cand vin in Romania se cred "sefi". Doar asa vorbeau la telefon cu alte specimene asemanatoare lor. Ba ii faceau p'aia sclavi. Asa ca i-am suportat pana la Buzau dupa care am reflectat putin: nu e de mirare ca toti europenii ne arunca la wc. Nu trebuie sa fii tigan ca sa dovedesti ca esti mitocan si retard. Asa ca nu ma mir cum suntem vazuti prin Europa. Iar al doilea gand este cu dedicatie catre CFR: va doresc faliment usor, o meritati cu varf si-ndesat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL