07 octombrie 2012

Politica, o metafora a tiganiei?

Alegerile parlamentare se apropie cu pasi repezi dar tulburi. Nu vad nici o scapare si cred ca "sfarsitul" e din ce in mai plauzibil. Nu stiu ce inseamna asta dar cu siguranta vom afla. In vremuri tot mai grele guvernul se zbate in neputinta si tot ce poate rosti e doar  Oltchim. De parca combinatul asta e motorul economiei romanesti. Iar tiganul de Madalin Voicu vrea sa elibereze o sleahta de corupti in timp ce-i alinta pe romani ca fiind lasi si tradatori. 

Nu vreau sa comentez afirmatia hazardata a unui tigan imputit dar ma frapeaza faptul ca nici un politician  nu a sarit sa-i stearga una in freza. Nu zic de "lasii" din PSD, dar macar unul din PDL, PRM sau alt partid. Macar unul! Iar apoi am inteles si de ce. Oare ce reprezinta politica in zilele noastre? Ce reprezinta un singur politician? Un zero barat, o nulitate, platit din banii nostrii ca sa ne fure si mai mult. Asta in timp ce se jura ca ne vrea binele. Sau vegheaza pentru noi, in genul FNI de acum cativa ani. Dar va spun eu ce reprezinta toti politicienii adunati la un loc. O sleahta de hoti intretinuta din buzunarele noastre si capabila sa sare la gatul oricui daca indraznesti sa te apropii de ei. Nici macar politia sau justia nu pot face nimic. 

Aceasta sleahta de hoti se manifesta precum satrele de tigani: mint, fura, actioneaza doar in grupuri si se cred autoritari pe ce nu este al lor. Au invadat pana si parlamentul european asemenea tiganilor ce au dat buzna prin tarile europene. Au ajuns sa faca din tantar armasar si sa ocoleasca cu dezavarsire adevarul, nestiind ce-i demnitatea si corectitudinea. Au intocmit legi doar pentru a fi scrise si nicidecum aplicate. Au invatat sa ne scuipe in fata daca avem curajul sa le reprosam ceva dar au tupeul sa cerseasca un vot atunci cand au nevoie de el. Si-au facut parte si acum vor sa-si imbogateasca toti acolitii si clientela politica in speranta ca vor capata tot mai mult. 

Ati vazut voi vreun tigan sa faca ceva pentru cineva, dar nu din neamul lui. Dar un politician? Acestea fiind zise, doar eu vad asemanarea dintre politicieni si tigani? Cat despre alegeri, dupa ele potopul. Credeti ca cine castiga isi va asuma ceva? Bani la buget nu sunt, solutii nu avem, investitori nu sunt, drumuri nu avem, nici cai ferate, spitale si vaccinuri nici atat iar turismul, industria si agricultura sunt la pamant. Cu mici exceptii. Iar pe "tigani" ii doare-n cur de Romania! La figurat, ca ce n-as da sa fie la propriu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL