29 martie 2013

Incepe sezonul de pedalat

Desi iarna nu s-a sfarsit, sunt tot mai multe semne ca vremea se incalzeste. Chiar foarte brusc. De la temperaturi se zero grade ajungem in decurs de cateva zile la aproape 20 de grade. Daca apare si soarele ar fi minunat pentru o plimbare cu bicicleta. Premise sunt, unelte (biciclete) avem, mai trebuie si sa ne vina si cheful.
Uite, eu de exemplu sunt atat de lenes incat nu mi-am umflat rotile bicicletei, nici nu am curatat-o si prin urmare inca nu am facut primul drum din acest an. Desi au fost si cateva zile frumoase la un moment dat, insa n-am profitat de ocazie. Totusi, sunt pus pe fapte mari deoarece incep competitiile.  Nu am participat la multe competitii, dar prima la care ma duc este si cea mai importanta. Si daca e prima, trebuie sa fie "prima evadare". Am experienta de anul trecut, nu foarte grozava, dar anul acesta sigur va fi mai bine. Trebuie mentionat ca pachetul de inscriere e asemanator cu cel de anul trecut iar pretul e putin mai mare. Daca va grabiti, pana la 31 martie inscrierea costa 60 de ron, iar ce mai mult va fi 90 ron inainte de ziua concursului.

Cea mai importanta schimbare fata de anul trecut este implementarea monitorizarii cu cipuri. Asadar, vei fi mai bine monitorizat si nu e musai sa te ingramadesti la start ca sa termini cat mai repede. Timpul se contorizeaza abia dupa ce treci linia de start. Asta teoretic pentru ca practic vei avea drumul ingreunat din cauza blocajelor iar asta te va incetini cu siguranta. Eu unul nu-mi doresc nici un premiu, participarea e cea care ma emotioneaza. Faptul ca parcurg 55 de km in maxim 5 ore prin padure si pe camp este o experienta de neuitat. In schimb, trebuie sa incep antrenamentele pentru ca anul trecut am avut probleme cu genunchi sau cu picioarele in general. Dupa competitie am schiopatat  doua saptamani. iar apoi mi-a trecut, la fel de brusc cum la finalul cursei eram sa cad din picioare cand am coborat de pe bicicleta. Da, probabil lipsa de antrenament pe off-road si-a facut simtita prezenta atunci. Acum nu va mai fi la fel. Cat despre competitie pot sa zic ca nu este grea deoarece am vazut si pusti sub 10 ani care au terminat-o. Daca ei pot, atunci oricine poate, numai sa stii a merge pe bicicleta. 

Ce trebuie sa faci pentru a participa? Te inscrii la concurs pe site-ul mentionat mai sus, iti iei pachetul de concurs  si te prezinti la linia de start, adica la Academia de Politie de la Baneasa (langa Bucuresti). Sosirea este la Snagov iar termenul maxim de parcurgere este 5 ore, in conditii normale. Vei primi apa, banane, glucoza si altele in punctele de alimentare, iar la final beneficiezi si de ceva mancare oferita pe baza numarul de concurs. In plus, poti sa-ti speli bicicleta intr-o spalatorie profesionala. In oras (Bucuresti) te intorci cu mijloacele de transport puse la dispozitie de organizatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL