22 martie 2013

Se intampla in centrul Bucurestiului

Poza pe care o vedeti atasata este din buricul Bucurestiului. La doi pasi de Centrul vechi, chiar langa Dambovita, cineva (probabil primaria) s-a gandit sa monteze  doua toalete ecologice. Poate va ganditi ca nu-i tocmai cel mai potrivit loc pentru a pune toaletele dar va povestesc imediat ca e musai sa fie acolo. In zona aceea locuiesc mai multi boschetari tigani sau rromi, sau cum vreti sa le ziceti, care din pacate aveau obisnuinta sa-si faca nevoile fix in zona aia. Trebuie sa mentionez ca acolo pe Dambovita este un fel de mini debarcader care nu e folosit, insa e mai ferit de ochii lumii. Asa ca oamenii aia se cacau acolo, in mijlocul strazii. Iar daca aveai proasta inspiratie sa treci pe acolo te trasnea un miros de ziceai ca nu-i adevarat. La prima senzatie nu credeai, dar daca iti aruncai ochii putin spre Dambovita vedeai si sursa mirosului. Pana si cainii fugeau de locul acela, nu indrazneau sa se apropie. 



Mai mult de atat, oamenii aia aveau prostul obicei de a face si baie acolo, in mijlocul zilei. Complet dezbracati. I-am vazut vara, n-aveau nici un stres. Se aruncau de pe debarcader de ziceai ca sunt la strand. Politia le mai dadea cate o amenda, dar si-au gasit si ei cine sa plateasca. Mai mult spalau si haine, covoare si alte trasnai, de ziceai ca suntem intr-un sat uitat de lume. Si nici acolo, ci la marginea lui. Repet, toate acestea in buricul Bucurestiului, undeva pe la Piata Natiunile Unite.

Boschetarii astia locuiau intr-o casa parasita, fix in zona aia, la nici o suta de metri. Era o bomba ecologica. Probabil la insistentele vecinilor, politia i-a evacuat de acolo in prima instanta. Cu scandal, urlete si tot tacamul. Lumea se uita “impresionata” la ei. Probabil abia asteptau sa dispara. Dar au revenit. La a doua incercare, autoritatile au zidit usa de intrare  in casa si geamurile de la primul nivel. Aparent au reusit sa-i scoata de acolo. In schimb, problema cu mirosul a ramas, ca aia tot acolo isi faceau nevoile. Naiba stie de unde veneau, cred ca si-au gasit un alt loc. Si sunt locuri din belsug pe acolo, chiar si mai aproape de centru. Va spun sigur, mai cunosc inca doua astfel de locuri la nici un kilometru distanta. Si nimeni nu face nimic pentru a-i evacua pe “locatari” de acolo. Ca sa fie clar, vorbim aici de case parasite care mai au putin si se prabusesc.

Cert este ca acum vine primvara iar autoritatile s-au gandit sa “igenizeze” putin locul, asa ca au montat toaletele ecologice. Sau asa sper eu, ca acesta a fost scopul. Vedem cand o da caldura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL