08 aprilie 2013

Cine salveaza Romania?

Stau si ma uit cu zilele pe site-urile de stiri in cautarea unor fapte normale, ca "bune" deja ar fi ceva exagerat, din partea politicienilor romani. Fuga dupa inavutire oricum e la ordinea zilei cu toate ca ciolanul e al naibii de firav si abia ne tinem in el. Asa au ajuns sa se certe pentru putere, pentru partide, pentru ministri si mai nou pentru imagine. Ce, mureau unii daca nu se ducea la intalnirea aceea a romilor de pretutindeni? Sau daca cineva nu lua titlul de gorjeanul anului? Oare pe ce criteriu s-a dat sau mai bine zis, asa de prosti sunt gorjenii? In fine, trec peste asta. O nimica toata in comparatie cu ce urmeaza. Voi va dati seama ca de cealalta parte a pamantului nord-coreenii se pregatesc de razboi? Nu exagerez deloc, ei chiar se pregatesc de razboi. Ca nu va fi nici un razboi o vor hotari mai marii lumii.

Desi amenintarea e minora eu zic ca riscurile sunt majore. Si totusi, daca se intampla? Noi avem echipamente de interceptare a rachetelor? Avem avioane? Dar combustibil pentru ele? Stau si ma intreb in cazul ipotetic in care va incepe razboiul iar Rusia se va declara de partea Coreeii de Nord, ce vor face Basescu, Ponta si "compania"? Ei nu sunt in stare sa se hotareasca pe cine pun intr-o functie, nu mai vorbesc de o decizie rapida in eventualitatea unui razboi. Ca ai fost plagiator sau nu o stim cu totii! Ca trebuie sa dovedeasca asta o comisie e problema ta! Insa comisia aia nu mai stabilieste daca vine racheta sau nu. Sa zici mersi daca te anunta cineva ca vine o racheta! Prin urmare, dragi politicieni, ce naibii facem daca incepe razboiul?

Ne mandrim cu soldatii nostrii de peste mari si tari, cu scutul antiracheta si avioanele care cad singure. La razboi toti isi vad mai intai de neamul lor, dupa aia se uita peste gard. Noi la ce ne uitam ca nici gardul nu mai exista? Avem un plan rapid de actiune sau macar de avertizare a populatiei? Sau la primul semn toti dau bir cu fugitii? Sau mai rau, sa declare vreun nenorocit sau somnambul ca ne predam neconditionat. Sincer va zic, citind cartile de istorie am descoperit oameni cu caracter puternic, cu demnitate care au luat masuri bune sau mai putin bune in functie si de constrangeri, dar care au stiut sa-si reprezinte tara. Ca am iesit prost din razboaie e o alta poveste dar va zic ca se putea si mai rau. Mult mai rau! Intrebarea e ce ne facem acum, ca Ponta ar fi in stare sa puna o comisie sa decida daca e razboi sau nu. Iar la final ar plagia si rezultatul.

Stiu, nu este cazul sa ne gandim la razboi, sansele sunt foarte mici sa inceapa. Si chiar mai mici sa ajunga pana la noi. Dar vorbesc de un caz ipotetic, ce ne-am face daca s-ar intampla asa ceva? Cine va lua deciziile in Romania? Politicienii actuali? Serviciile secrete? Strainii?

Un comentariu:

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL