10 octombrie 2013

Politicienii romani nu sunt corupti

politicieni corupti romania ponta prim ministru
Chiar nu sunt corupti. Ce e aia coruptie? Orice politician este cinstit si loial tarii, oamenilor si firmelor de pretutindeni. Nici vorba de interese personale, afaceri de familie sau de partid. Eficienta muncii lor se vede la tot pasul: economia Romaniei duduie in timp ce strainii fac plecaciuni sa lucreze cu noi. Sa nu uitam mierea si laptele ce curg la tot pasul si fericirea din ochii romanilor. Traim intr-o tara minunata si asta trebuie sa ne faca mandrii pe noi toti, romanii. Ce frumos de-ar fi asa! Din pacate nu e, ci exact pe dos!

Cred ca politicienii nostrii au o problema de mentalitate si un sentiment de frustrare ca nu pot face mai mult pentru tara asta. Altfel nu-m explic de ce se incapataneaza sa ramana la conducere daca nu sunt capabili. De ce nu lasa pe cineva care se pricepe, sau macar sa bage la inaintare astfel de persoane? Dar nu pe cineva de talia lui Victor Ponta. El n-a fost in stare sa-si faca lucrarea de doctorat si vrea sa conduca o tara? Asa ceva nu se poate. 

Nu cred ca au auzit de sintagma "pestele de la cap se-mpute", pentru ca altfel ar sti ca atunci cand tara merge ca naiba, cei care o conduc sunt cei mai vinovati. Ori in aceasta situatie demisia reprezinta cel mai onorabil mod de a te retrage si de a face loc unuia care poate se pricepe. Demisia nu inseamna ca esti vinovat sau ca esti aratat cu degetul. Ba din contra, esti constient ca ai fost depasit de situatie si nu poti sa mai faci nimic. Cati politicieni romani si-au dat demisia pana acum din functiile pe care le ocupau? Foarte putini, ii numeri pe degete. Si nu vorbesc de demisiile acelea provocate, pe ideea ca "ori iti dai demisia ori te demitem noi". Asa nu, asta e praf in ochi sau carpeala politica. Nu cred ca Ponta atunci cand demite pe cineva ii face o evaluare a muncii si ajunge la concluzia ca munca lui nu a fost productiva. Nu, la noi se demite dupa bunul plac si in functie de cine pe cine deranjeaza mai mult. Asa ca revin la idee, cati politicieni ati vazut sa-si dea demisia in mod onorabil? Mie nu-mi vine gand nici unul. In schimb imi amintesc de ministrul japonez al transporturilor care si-a dat demisia pentru ca trenurile lor au intarziat intr-un an, cumulat, 2 minute. E, asta reprezinta o demisie onorabila!

Ce ar trebui sa faca un politician roman ca sa-si dea demisia in mod onorabil? Probabil ar fi nevoie de ceva care se incadreaza la fapte penale si aducatoare de ani grei de parnaie: gen omoruri, violuri, trafic de persoane, sechestrari, etc. Altfel nu vad pe nimeni sa renunte de buna voie la functie. Avem dosare de coruptie si abuz in serviciu? Nici o problema, se numeste dosar politic si se da vina pe opozitie, pe dusmani sau chiar pe lucruri imaginare. Dan Voiculescu, acuzat recent intr-un dosar, iese in presa cu o declaratie batjocoritoare la adresa justitiei, chestia cu telepatia, si tot ce incropeste in graba este ca "nu sunt probe impotriva mea". Ori aceasta afirmatie nicidecum nu este rostita de un om nevinovat ci de unul constient ca legea nu-l poate atinge in nici un fel. Dar asta nu inseamna ca este nevinovat, la fel cum nici Cioaca nu este vinovat de moartea Elodiei. Cert este ca legea nu-i poate atinge, nu in felul in care sunt scrise legile acum. Ori cine cunoaste legile si scaparile, stie si cat isi poate intinde obrazul.

Acum ceva timp Adrian Severin a fost filmat de un jurnalist sub acoperire in timp ce lua mita din functia de parlamentar european. Evident, s-a declarat nevinovat si acuza faptul ca i s-a intins o cursa. Da, i s-a intins o capcana si a cazut in ea. Daca era cinstit nu mai avea nici o problema si cu putin noroc era prezentat ca un exemplu pozitiv. Deci dragi parlamentari, daca esti acuzat de coruptie si abuz in serviciu atunci e dosar politic. Daca esti prin in flagrant se numeste ca cineva ti-a intins o capcana. Dar oare cand un politician e vinovat? Ce trebuie sa faca un politician ca sa fie vreodata vinovat de ceva? Intreb si eu ca sa stiu ce fapte sa urmaresc pentru a vedea un politician corupt.

Basescu este si el in aceeasi oala. Ca e vinovat sau nu in dosarul flota putin ma intereseaza. Dar tu, ca ministru al transporturilor, cand iti dispare o intreaga flota de sub ochi ca si cum ar fi furata, nu simti cat de cat un pic de rusine? De incompetenta? De vinovatie? Bine, flota n-a fost furata. A fost vanduta legal, vapor cu vapor, iar pana la urma s-au dovedit a fi multe tepe luate de statul roman. Ori daca tu nu ai facut nimic sa previi acest lucru, esti vinovat. Iar in acest caz se cuvenea o demisie si retragerea din viata politica. Pentru ca ai fost la conducere si te-ai facut de rahat.

Eu unul m-am saturat de "dosare politice" si politicieni nevinovati. Vreau sa vad si dosare finalizate cu politicieni acuzati pentru fapte de coruptie si abuz in serviciu. Nu ca am eu o placere malefica din acest lucru, dar tara asta, Romania, nu merge deloc in directia cea buna. Si merge asa de vreo 23 de ani. Pentru ca daca era altfel, sa credem ca prin absurd toti politicienii erau nevinovati, atunci Romania s-ar fi aflat in situatia pe care am descris-o in primul paragraf. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL