21 decembrie 2013

Lasati Parlamentul in pace!

parlament romania votat legi ambasadori
Nu intelegeti gresit: este o mare diferenta intre Parlament si parlamentari. Parlamentul e institutia suprema in stat iar parlamentarii sunt oameni. Ca principiu, Parlamentul ca institutie trebuie respectat. Orice decizie luata de aceasta institutie trebuie respectata, de oricine. Vroiam de mult timp sa scriu acest post mai ales ca n-am mai vazut pe nicaieri aceasta manifestare: cand parlamentarii nostrii au votat niste legi tampite cativa ambasadori straini si-au permis sa vina in Parlament si sa le ceara socoteala! Cum vine asta? Cum e posibil ca un cetatean strain sa ceara socoteala Parlamentului, adica institutiei supreme din Romania? Da, parlamentarii sunt cam tampi, o parte din ei, dar nu inseama ca cineva strain are dreptul sa le ceara socoteala! Asa ceva nu este normal! Parlamentul raspunde in fata poporului roman, intr-un fel sau altul. Dar nu in fata unor ambasadori straini!

Eu ca cetatean roman am dreptul sa protestez fata de deciziile lor: pot iesi in strada, nu-i mai votez, ii huiduiesc dar nu-mi permit sa le cer socoteala in Parlament. Oricum nu ma primeste nimeni acolo, dar asa ca principiu nu am cum sa ma duc peste ei sa le cer socoteala. Desi pe o parte ar fi normal sa am acest drept, dar nu-i bai. Ei bine, cum de un strain, un ambasador strain, isi poate permite sa mearga in Parlament sa le ceara celor de acolo explicatii pe baza legilor votate? Asa ceva nu este normal. 

Insa retineti, zic aceste lucruri doar din perspectiva institutiei numite Parlament. Cat despre alesii de acolo, vai si amar cu legile lor cu tot! E bine ca cineva le cere socoteala dar nu-i normal ca aceea persoana sa fie un strain! Poporul roman ar trebui sa le ceara socoteala! Iar strainii sa urmeze caile diplomatice la nivel inalt, intrunirile, acordurile internationale, scrisorile oficiale, etc ca metoda de protest. Sau, ma rog, daca tot isi fac veacul prin Romania pot merge si ei la Universitate pe langa cei cu #unitisalvam. Dar nu in Parlament!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL