13 ianuarie 2014

Reguli de bun simt in politica

ponta inalnire vizita plecare
Nu sunt un fan al domnului Ponta, ba dimpotriva, insa vreau sa analizez putin asa zisa gafa a premierului ce a disparut din tara pentru cateva zile. Nu a anuntat pe nimeni si a ratat o intalnire la nivel inalt cu un oficial al SUA. Bun, relatiile internationale sunt importante insa si intalnirile se fac cu un scop. Nu e musai ca un oficial al regimului de la Washington sa se intalneasca cu toata lumea la Bucuresti. Bine, daca faci o vizita bine planificata cu cateva luni inainte atunci e posibil. Dar daca vii neanuntat atunci trebuie sa te astepti si la refuzuri. In plus, Ponta e si el om, are nevoie de concediu, mai ales ca se anunta un an greu pentru el. Repet, nu-i tin partea, dar haideti sa privim un pic diferit lucrurile.


Ponta doar ce a fost intr-o vizita oficiala in SUA, acum 3 luni. Daca cineva dorea sa-i transmita anumite lucruri, atunci era bine sa o faca acolo. De altfel sunt convins ca ceea ce era de spus i-a fost transmis. De bine sau de rau, sunt sigur ca cineva de acolo i-a trasmis mesajul. Nu cred ca in cele 3 luni de cand Ponta a fost in SUA ceva s-a schimbat atat de dramatic incat era musai ca Ponta sa fie prezent acum la intalnire. Mai ales ca nu era cel vizat de aceasta vizita. E bine sa stai drepti in fata unor oficiali straini, dar totusi parca nu trebuie sa dai raportul din 3 in 3 luni. Ai fost odata acolo, ai vorbit? Bun, ne vedem peste un an... poate (PS. a se intelege peste 12 luni). Daca venea Obama in persoana atunci sunt sigur ca era si Ponta la apel, nu din patriotism ci pentru a strange electorat. Dar e o alta poveste.

In concluzie, "fuga" lui Ponta de o intalnire oficiala nu a fost tocmai un lucru bun. Dar nici rau. Adevarul e undeva pe la mijloc asa ca trebuie sa-l privim ca atare. Nu ca ar fi prima gafa pe care o face Ponta. Are altele mult mai semnificative decat fuga de o inalnire la nivel inalt. Iar aceasta din urma nu e de condamnat, in conditiile in care Ponta a efectuat o vizita in SUA in urma cu 3 luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL