04 februarie 2014

Uite gps-ul, nu e gps-ul

coordonate gps accident avion medic Zamfir
Ancheta peste ancheta in legatura cu accidentul de avion in care si-au pierdut viata Aurelia Ion si Adrian Iovan. Autoritatile statului isi paseaza vina reciproc si tare mi-e groaza ca tot mortul e vinovat. In speta, Adrian Iovan, ca nu a respectat niste reguli de zbor. Dar ce are de-a face sula cu prefectura, adica prabusirea avionului de care este responsabil Iovan, iar pe de alta parte localizarea epavei si a supravietuitorilor. Aici la final e buba, de ce nu i-au gasit pe oamenii aia la timp !? Bun, a picat avionul! Ce-i de facut mai departe? 

STS-ul afirma ca medicul Zamfir n-a furnizat coordonatele GPS, dar ROMATSA ii contrazice si spune ca au existat niste coordonate dar erau gresite. Ok, acestea fiind zise, e cineva in tara asta care stie acele coordonate stupide. Nu ma refer la harti si scheme sau poze si alte aberatii. Concret, din cei care au fost la fata locului a avut cineva curiozitatea sa deschida un amarat de GPS si sa noteze pe o foaie ce trebuiau sa stie cei de la 112. Au ba?!

Inteleg ca medicii erau in stare de soc, poate tremurau de frig si abia isi mai tineau telefoanele in maini.  Nu mai zic sa le si foloseasca. Poate ca erau coerenti in discutiile cu salvatorii, sau poate nu. Asa ca-i inteleg. Dar dintre cei care au fost la locul accidentului, salvatori, presa, altii, a luat careva coordonatele de pe GPS-ul ala nenorocit? 

La TV am vazut numeroase demonstratii de tehnici de localizare, puteai sa juri ca toti jurnalistii sunt experti in comunicatii si retele GSM. Asa, pe sticla, toti suntem eroi. Dar exista macar un singur jurnalist sau o alta persoana care a  fost la locul accidentului si a notat coordonatele GPS? Macar asa din curiozitate sa-si fi notat coordonatele si sa le compare cu ce aveau autoritatile, sa aflam si noi unde e greseala?

Sincer, nu cred ca cineva a notat acest lucru. Am vazut hartile de la Orange si Vodafone, localizarile proaste facute de STS si ROMATSA tot pe o harta, diferite poze din google maps facute de te miri cine, imagini simulate prin presa, insa nimic concret. Nimeni nu a iesit in presa sa zica: "uite domne', coordonatele GPS concrete unde a picat avionul sunt X si Y". Nada! Nichts! Niente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL