17 noiembrie 2014

Klaus Iohannis, presedinte al romanilor

Klaus Iohannis este noul presedinte al Romaniei. Iohannis a castigat alegerile in turul doi al alegerilor prezidentiale din 2014 invingandu-l pe Victor Ponta la un scor detasat. Iohannis a castigat alegerile prezidentiale cu un scor de aproximativ 54%, fata de doar 46% cat a luat Victor Ponta. E bine zic, sondajele il dadeau pe Ponta castigator cu acelasi scor, asta in urma cu o saptamana. Uite ca buturuga mica rastoarna carul mare! 


Romanii le-au dat peste bot politicienilor, un alt fel de a spune ca ne-am saturat de rahaturile lor. Acum ei trebuie sa se teama. Teama de a fi alesi! De azi inainte ziua alegerilor trebuie sa le dea fiori parlamentarilor. Noi, romanii, am demonstrat ca imposibilul devine posibil. Ei trebuie sa fuga de alegeri ca dracul de tamaie. Parlamentarii trebuie sa inteleaga ca Romania este un stat democratic iar vointa poporului este cea mai de temut arma.

"Remember, remember, the 16th of november", o replica asemanatoare cu cea din filmul "V for Vendetta". Cred ca se potriveste de minune in cazul nostru. Victor Ponta pleca cu sansa intai si, sincer, nu credeam ca cineva il mai poate opri din castigarea alegerilor. Uite ca romanii, in special cei din Diaspora, au dat tonul unui sentiment de patriotism nemaintalnit in Romania de la revolutie incoace. Faptul ca ei, eroii nostrii, au stat ore intregi la cozi in ploaie si vant, a dat tonul sfarsitului pentru Victor Ponta. Iohannis a fost omul potrivit la locul potrivit. Calm, sigur pe sine si de neclintit in fata dorintei de a nu negocia votul romanilor, a atras pe partea lui tineretul tarii. Asta s-a vazut la turul al doilea de scrutin unde au iesit la vot cu 1 milion de romani in plus fata de primul tur. Un record al prezentei la vot in ultimii 14 ani!

Bun, avem un presedinte! Ce ne dorim de la el? Eu imi doresc:
  • Sa puna la punct guvernul si parlamentarii astfel incat toti sa lucreze in favoarea tuturor romanilor. Evident, daca se poate ar fi bine venit un parlament unicameral cu maxim 300 de membri. El, presedintele tarii, trebuie sa colaboreze atat cu parlamentul cat si cu celelalte institutii ale statului.
  • Sa impuna parlamentului schimbarea legii electorale astfel incat romanii sa nu mai fie umiliti peste hotare in timpul procesului de votare. Eventuale demisii ar fi bine venite.
  • Sa ceara scuze tarilor unde romanii au provocat incidente dupa inchiderea sectiilor de vot. Una peste alta, tarile alea au si ele legile lor iar noi romanii nu putem face ce vrem noi. Nu in acele tari.
  • Presedintele tarii trebuie sa lamureasca odata pentru totdeauna statutul minoritatilor din Romania. Maghiarii, sasii, secuii, etc, sunt tot romani.
  • Iohannis trebuie sa-si faca cunoscut statutul de presedinte al Romaniei. O vizita in Germania, Franta sau SUA ar da putina siguranta romanilor! Strainii trebuie sa vada ca avem un presedinte "puternic".
  • Trebuie sa ofere sprijinul sau justitiei si DNA-ului pentru arestarea si acuzarea tuturor coruptilor la nivel inalt din Romania.
  • N-ar strica putin "lobby" pentru ca autostrada Pitesti - Sibiu sa fie construita cat mai repede.
  • Romania sa devina un Sibiu ceva mai mare.
Cam atat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL