18 noiembrie 2014

Ce beneficii ai ca angajat?

Pana nu demult salariul era cel mai important criteriu de selectie atunci cand iti cautai un  job. Era musai ca salariul sa fie mai mare decat la fostul loc de munca. Daca nu ai avut un loc de munca atunci iti imaginai cat ar trebui sa fie salariul tau. Apelai la prieteni, rude, cunostinte, orice, si cereai un salariu. Si aia era. Fac o pauza aici, pe vreme comunismului nu comentai si nici nu cereai. Te multumeai cu ce primeai. Dupa ce terminai liceul sau facultatea, dupa caz, erai repartizat la intamplare undeva prin Romania. Caz concret: parintii mei au urmat studiile in Bucuresti, dar amandoi au fost repartizati in Galati. Asa am ajuns eu sa fiu galatean. Dar uite ca intre timp am revenit in Bucuresti. Bun, despre altceva este vorba in acest articol.

imprumuta carti bookster
sursa foto: bookster.ro

Ce beneficii poti avea ca salariat la o companie? Ceva care sa te satisfaca. Unii sunt multumiti cu bonurile de masa si ceva prime sau bonusuri. Altii nu concep sa nu primeasca masina si telefon cu abonament de serviciu. Iar lista poate continua: diverse reduceri, chestii gratuite, servicii de medicina, sanatate sau recreere, produse din cadrul firmei unde lucrezi, teambuilding-uri sau petreceri in cerc restrans. Toate acestea fac un job mai atractiv. Acum a mai aparut ceva.

Un nou beneficiu pentru angajati, pentru amatorii de carti. Daca esti angajat si vrei sa inchiriezi o carte sau sa imprumuti o carte, atunci Bookster poate fi solutia ta. Bookster ofera posibilitatea companiilor sa faca abonamente pentru angajatii lor astfel incat acestia sa imprumute gratuit cartile librariei respective. Ca totul sa fie perfect cei de la Bookster (bookster.ro) aduc gratuit la sediul firmei cartile imprumutate si tot ei le ridica la returnare. Angajatul nu plateste nimic, totul se face pe baza abonamentului platit de firma angajatorului. Aici o mentiune, abonamentele sunt pentru un grup, nu se fac individual pentru fiecare angajat in parte.

Drept urmare, m-am trezit si eu in fata posibilitatii de a imprumuta carti pentru cateva zile. Pana acum n-am profitat, dar parca nici nu sunt interesat sa profit. Nu ca n-as citi carti dar cu siguranta sunt altii care citesc mai mult. Chiar foarte mult. Si cum locurile sunt limitate in cadrul firmei (inca nu sunt 100% convins dar asa imi zic colegii) mai bine las pe cineva care chiar are nevoie de acele carti. Dar mai ma gandesc!

Bun, dar exista biblioteci unde poti gasi carti. Da, insa acolo trebuie sa te deplasezi tu personal, dai cu subsemnatul si iei cartea. Iar apoi mai faci un drum sa returnezi cartea. Mai stai si la coada. Nici o sansa! Daca mai adaug si faptul ca bibliotecile au de obicei un program de bugetari, ajungi la concluzia nu se muleaza pe programul job-ului tau. Risti sa nu ajungi la timp sau deloc pentru a imprumuta sau returna o carte.

In concluzie, Bookster ofera o alternativa generoasa cititorilor. Poti sa imprumuti carti pe gratis fara a fi nevoit sa-ti parasesti biroul de la serviciu. Desigur, daca si compania ta este de acord. Acum daca stau bine si ma gandesc, cartea o citesti in timpul programului sau in timpul liber?

Nu cred ca Bookster e un serviciu relativ nou, insa acum a ajuns si la mine. Adica in compania unde lucrez. Iar cand am aflat de ei chiar mi s-a parut ceva genial. Cati oameni mai au timp sa citeasca in zilele noastre? Cate griji te lovesc zi de zi si numai de citit nu iti arde? Ori daca oamenii acestia vin ei la tine sa te incurajeze, chiar mi se pare un lucru impresionant! Ca totul e pe bani e o alta poveste. Oricum nu platesc eu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL