27 ianuarie 2015

Seneca anticafe, un local ce merita vizitat

local seneca anticafe
Nu este o cafenea asa cum va poate sugera titlul acestui articol, va explic si de ce. Nu se vinde cafea! De fapt nu se vinde nimic acolo dar poti veni de acasa cu vrei tu. Insa bauturile alcoolice nu sunt permise. Bun, daca Seneca Anticafe nu este "cafenea" atunci ce este?

As putea spune ca este o biblioteca pentru ca are multe carti in incinta. Le poti citi acolo pe gratis iar unele dintre volume le poti achizitiona. Sau te poti aseza langa un calculator unde poti naviga pe internet, sau poti scoate la imprimanta ceva documente in caz de necesitate. Insa localul nu beneficiaza de linistea unei biblioteci sau sali de lectura traditionale. Aici este altceva!

Nici club nu este pentru ca muzica se aude permanent in surdina si oricum este ceva relaxant si imbietor la dialog daca te aflii acolo in prezenta unor prieteni, colegi, parteneri de afaceri sau chiar in cuplu. 

Nici fast-food nu este desi gasesti in permanenta ceva de rontait, covrigei sau chiar fructe. In plus poti sa-ti prepari singur un ceai negru, verde sau fructe de padure. Ai la dispozitie toate ustensilele unei bucatarii decente astfel ca poti sa-ti aduci de acasa cam tot ce vrei sa consumi acolo. Evident, toate acestea in limita bunului simt si fara a face dezastru in preajma ta.

Ar putea fi un loc de  relaxare, de repaus dupa o zi de munca sau o pauza odihnitoare atunci cand ai nevoie. Localul dispune de canapele confortabile si perne moi pe care le poti aseza inclusiv pe podea. Adica peste tot unde gasesti un loc liber si crezi ca ar fi "ok" pentru tine. Important e sa nu deranjezi vecinii si sa pastrezi curatenia.


local seneca anticafe
Nici loc de joaca nu este desi poti foarte bine sa folosesti cele cateva jocuri didactice dar simpatice aruncate pe rafturi printre carti. Sau de ce nu, poti sa-ti aduci propriul pachet de carti si sa joci un "poker" sau o "septica" cu prietenii. Ai si o tabla pe care poti tine scorul desenand cu bucati de creta multicolore.

Acestea fiind zise pot sa concluzionez ca localul este o combinatie a tot ce am scris mai sus, imbina utilul cu placutul, aduce o noutate printre localurile din Bucuresti (zona Piata Victoriei - Ion Mihalache) si un mod inedit de a-ti petrece timpul. Dar are si un cost, 8 lei pe ora, dar se plateste procentual in functie de minut, ca doar nu stai cu ochii pe ceas sa iesi de acolo la ore fixe. Eu am stat acolo 1 ora si 45 de minute pentru doar 14 lei. In plus daca stai mai mult de 5 ore nu mai platesti cat ramai dupa. Banuiesc ca te considera un client fidel!

Aceasta experienta a meritat! Nu stiu cat va prinde la publicul din Bucuresti, sau cat va supravietui localul avand in vedere ca nu vinde nimic (in afara de unele carti).

local seneca anticafe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL