21 septembrie 2015

Cum a fost de Zilele Bucurestiului?

casa poporului zilele Bucurestiului

In trei cuvinte: ingramadeala, extaz si frustrare. Dar hai sa le iau pe rand. Sambata seara m-am aventurat putin prin oras, ca tot erau zilele Bucurestiului. Am auzit ca erau nu stiu ce proiectii de lumini pe Casa Poporului (Palatul Parlamentului). Merita incercat, zic! Doar ca am vazut din timp programul si mi-am dat seama ca proiectiile incepeau tarziu, dupa ora 23:00. Nu vroiam sa stau pana atunci dar urma sa ma decid la fata locului.

M-am apropiat de zona aceea venind pe jos dinspre Grozavesti. Muzica se auzea inca de la podul Cotroceni, adica de la 2 kilometri distanta. Nu-i rau, macar o data pe an sa auda si bucurestenii ceva harmalaie muzica. Am ajuns acolo, am vazut cum organziatorii facusera un tarc pentru spectatori desi intrarea era gratuita. Nu inteleg miscarea, dar am observat ca jandarmii nu prea te lasau sa intri cu bautura din afara, iar la sticlele de apa trebuia sa le scoti dopul. In fine, m-am aventurat sa-i ascult pe cei de la Suie Paparude, singura atractie pentru mine. In tot acest timp puhoiul de oameni venea din toate directiile. Am jurat ca jumatate de Bucuresti e acolo. Si tot veneau! Eu am plecat! Nu stiu cum au incaput toti in tarc, dar mie nu-mi place la ingramadeala.

Off-topic, nu inteleg de ce urla lumea la concerte. Doar esti acolo sa asculti, nu sa urli sau sa flueri. Bun, am plecat din Piata Consitutiei si m-am indreptat catre Piata Unirii. Pe drum am incercat sa-mi iau o stricla de apa de la minimarketurile din zona. Se statea la coada de ziceai ca pe "moka". Din pacate nu era, si nu vroiam sa stau la ditamai cozile pentru o sticla de apa. Asta pentru ca in interiorul tarcului bauturile costau de 2-3 ori mai mult decat in magazin. Cine era prost sa cumpere de acolo!

In continuare bucurestenii continuau sa vina catre Piata Constitutiei. Si era putin peste ora 21:00. In fata la magazinul Unirea  politia blocase accesul catre casa Poporului. Toate masinile care veneau pe Bulevardul Unirii trebuiau sa faca dreapta pe langa magazin. Asa ca in intersectie era haos, politia doar facea act de prezenta.

aglomeratie trafic zilele Bucurestiului

Toate bune si frumoase, doar ca organizatorilor le-a scapat un aspect. Proiectiile de lumini pe Casa Poporului au tinut pana tarziu in noapte, dupa ora 2:00 dimineata. Cand lumea a inceput sa plece, si-au dat seama ca sunt prea multi la fata locului. Telefoanele nu prindeau reteaua, firmele de taxi nu aveau nimic liber iau autobuzele de noapte erau neincapatoare. Intrebare: de zilele Bucurestiului nu se putea prelungi programul autobuzelor si al metroului? Asa ca oamenii au ajuns acasa fiecare cum a putut, probabil frustrati ca nimeni nu s-a gandit si la ei. Din fericire mersul pe jos e sanatos!

Doar deh, "zilele Bucurestiului"!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL