10 martie 2011

Asigurari obligatorii de locuinte

Inca o porcarie de lege inventata de MAI de data aceasta. Confom acesteia toti proprietarii de locuinte ar trebui sa si le asigure impotriva cutremurelor, inundatiilor si alunecarilor de teren. Asigurearea costa undeva la 20 de euro/an iar suma pe care o primesti ar fi de 20 000 euro. Toate acestea pentru o locuinta cu zidurile de beton armat si etc. Iar daca nu ai asigurare risti o amenda intre 100 si 500 de lei.

Asta mi se pare cea mai mare porcarie. Nu poti sa obligi pe cineva sa-si faca asigurare in conditii cel putin suspecte sau daca nu discriminatorii. Nu toti pot fi loviti de inundatii sau alunecari de teren. Iar in privinta cutremurelor, daca ar fi daune vor fi groase de tot, iar firmele de asigurari sigur vor intra in impas. Pe langa acest lucru, se pare ca valoarea daunelor este analizata de fiecare firma in parte. Evident ca vor da sume mult mai mici in comparatie cu valoarea caselor. Pe de alta parte, tocmai cei care sunt expusi la asemenea fenomene (inundatii sau alunecari de teren) nu vor putea incheia asigurari datorita refuzului firmelor. Acest lucru se aplica si caselor cu risc seismic ridicat. Iar in cazul unui dezastru major s-a zis cu orice fel de despagubiri, insasi firmele de asigurari risca sa nu mai existe dupa un cutremur de mari proportii.  

Atunci la ce naiba ne trebuia o lege atat de proasta care nu face altceva decat sa bage bani in buzunarul unor firme pentru servicii aproape inexistente. Si sa nu uitam amenzile. Cum ar fi ca mai mult de un sfert din populatia Romaniei sa primesca amenzi la ora actuala. E bine de stiut ca termenul pana la care trebuiau incheiate asigurarile a expirat.

Un comentariu:

  1. No lasa, ca deh, avem banii, chiar daca stau la etaju 6 poate veni apa sa ma ia, pai cum, platim tot!

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL