24 martie 2011

Cum privesti ziua de maine?

Chiar stau si ma intreb  cum privesc romanii ziua de maine. Eu unul sunt foarte obosit in aceasta perioada, in urma serviciului si a numarul de ore petrecute in fata calculatorului. Chiar si in acest moment cand scriu aceste randuri simt o durere usoara dar suportabila la ochi. Totusi, am grija sa nu exgerez in aceasta privinta si sa imi protejez cat de cat ochii.


Asadar, cum va simtiti cand nu stiti ce va poate aduce ziua de maine? Cati dintre voi nu aveti greutati la serviciu si nu stiti cum sa scapati de gura sefului? Nu spun ca asa mi se intampla mie, dar sunt convins ca multi asa patesc. Apoi, o a doua grija este politica. Stai si te uiti ca natangul la televizor sa vezi ce taxe si biruri mai inventeaza alesii neamului si cum te afecteaza pe tine. Acum mai este si problema cu razboiul din Libia. Nu de alta, dar ne trezim maine poimaine ca se extinde si ne afecteaza in mod direct. Putin probabil, dar e de luat in seama. Ce am face in aceasta situatie?

O alta situatie dramatica o reprezinta cutremurul din Japonia si centralele lor nucleare. Doamne fereste sa ajunga radiatiile pana la noi. Nu este exclus, dar cu siguranta pe termen lung vom fi afectati. Daca nu noi, atunci copii nostri. Apoi, involuntar vezi cateva stiri cu crime, violuri, jafuri s.a.m.d si te intrebi daca ti se poate intampla asa ceva si tie. Evident ca da, dar poti sa te feresti si sa ai grija la ce se intampla in jurul tau.

Apoi urmaresti cu interes cursul leu/euro. Doar ai credite si se pare ca in aceasta perioada ai noroc. Leul se intareste si are un trend ascendent de aproape cateva saptamani. Daca mai tine cateva luni, poate scapi mai usor cu creditul. Putin probabil, dar speranta moare ultima.

In final te gandesti ca ai fost astazi la cumparaturi si toate ti s-au parut mai scumpe decat in mod obisnuit. Si nu e inchipuire ci realitatea curenta. Cresc preturile, simultan cu pretul petrolului si cu nesimtirea celor care profita. Iar salariul tau sta pe loc. Nu ai ce face si te resemnezi imediat. Oare cat mai avem de suportat? In concluzie, nu poti decat sa astepti si sa speri ca ziua de maine va fi mai buna decat astazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL