13 aprilie 2011

Cocalari de Bucegi

Probabil ca stiti deja de planul Elenei Udrea de a moderniza drumul Babelor, acela care ajunge pe platoul Bucegi, pentru a face loc constructorilor de pensiuni, vile, piscine si alte prostii in inima muntelui. Si dansa intelege ca asa se face turism, sa murdarim peisajele tarii cu balarii.

Acolo sus pe munte e singurul loc in care scapi de cocalari, manelisti, pitipoance si alte natii. Acolo sus esti doar tu si natura, intr-o liniste deplina si privelisti incantatoare. Toate acestea dupa ce ti-ai pus rucsacul in spate si ai urcat muntele, sau daca ai avut noroc, cu telecabina. Cum ar fi ca pe viitor, dupa 4 ore de mers pe munte, sa fii asteptat in varful muntelui de manele, mici, gratare, sticle aruncate pe oriunde si pitipoance pe tocuri care rad de tine si spun "uite si boul ala, cu rucsacul in spate, ce naspha arata!", sau "esti expirat frate, n-ai masina!".  Ce farmec ar mai avea sa urci pe munte daca acolo gasesti ce exista si la baza muntelui, in statiuni sau in orase.

Eu cam asa vad lucrurile daca planul lui Nuti' va fi dus la bun sfarsit, desi sper din  tot sufletul sa nu reuseasca. Daca stau bine si ma gandesc, la noi drumurile se construiesc cu viteza melcului. Dar cine stie, poate chiar acum totul va fi construit foarte rapid, din interese. Pentru ca asa vor smecherii, sa-si faca vile, hoteluri, piscine si parcari de lux in varful muntelui. Apoi sa tipe iarna ca statul nu-si face datoria si nu curata drumurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL