14 aprilie 2011

Romanilor nu le place AdSense-ul

Cu totii stiti de serviciul AdSense oferit de Google, dar ce vreau sa subliniez in acest articol este ca la romani nu prea este eficient. Si spun asta din propria experienta. Am folosit reclamele celor de la Google pe acest blog timp de 1 luna si nu am avut nici un click, nici macar unul! Ce e drept, nici multi vizitatori nu am avut, dar au fost.  Pe un alt site al meu in limba engleza, unde am foarte putini vizitatori, am avut cateva clickuri de aproape 1 euro. Nu e mult,dar tot e ceva.

In alta ordine de idei, am folosit si reversul serviciului AdSense, si anume AdWords. Am beneficiat de un cupon promotional de la Google prin care am avut la dispozitie o suma de bani pentru testarea serviciului AdWords. L-am folosit iar concluziile sunt dezamagitoare: la peste 50k afisari am doar 35 de clickuri. Nu pot sa apreciez cat de atragatoare este reclama mea, dar la un astfel de raport, aproximativ 1 la 1440, e total inutil sa folosesti Adsense pentru ca pur si simplu romanii nu dau click. Pe de alta parte, daca folosesti Adwords, e foarte probabil sa-ti atingi targetul de clickuri.  Campania mea a fost de 10 ron pe zi, si pot sa zic ca in maxim 1 ora s-a epuizat suma. Dar la o privire atenta la statisticile blogului nu aveam decat prima pagina vizualizata, iar timpul mediu pe blog de sub 10 secunde. Asta inseamna ca romanul da click aiurea pe reclama fara sa fie interesat de ce vede sau fura la clickuri pe site-ul propriu pentru a se imbogati pe AdSense.

Concluziile sunt foarte evidente: ai nevoie de un site cu foarte multi vizitatori unici pentru a spera sa castigi ceva din Adsense, iar daca folosesti AdWords e bine sa-ti propui sa investesti sume imense pentru a castiga cativa vizitatori fideli. Sau poti sa folosesti aceste servicii in limba engleza unde eficienta este mult mai mare.

Un comentariu:

  1. Foarte adevarat... Aceiasi situatie am intampinat-o si eu... Cred ca e un pic mai mare procentul decat la tine dar tot foarte dezamagitor.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL