21 mai 2011

Hai sa dam amenzi

Am aflat  astazi ca iar au fost puse radarele in cascada pe autostrazi, de data aceasta pe Bucuresti - Pitesti. Cu ceva timp in urma au fost pe autostrada soarelui, intre Bucuresti si Constanta, si s-a lasat cu o groaza de amenzi. Se pare ca politiei ii prieste sa dea amenzi, insa pentru ei conteaza scopul si nu efectul.

Scopul, inseamna ca au de dat nsphe amenzi iar efectul, diminuarea numarul de infractiuni si accidente. Am avut ocazia la un moment dar sa privesc de aproape un echipaj de politie cum sta sa prinda soferii cu radarul. Erau cu zambetul pe buze cand mai aparea cate un "client", parca ar fi fost o placere sa dai amenzi. Bine, isi ating scopul, adica numarul neoficial de amenzi zilnice si asta inseamna un plus in ochii sefului. Dar cum ramane cu efectele? Credeti ca astfel de actiuni de vanare a soferilor ii va face pe ei (dar si pe alti) sa mearga altadata mai prudent, sa fie mai atenti si sa respecte regulile de circulatie? 

Conteaza foarte mult aceasta imagine a politiei care este mai mult decat un feedback pentru soferi. Pai daca politia te vaneaza si este avida dupa amenzi, atunci soferii de ce sa-i respecte pe politisti? Trebuie o alta imagine, de respect, profesionalism si implicare in aceasta relatie, chiar noi campanii de convigere a soferilor sa respecte legislatia. Altfel vom avea mereu aceeasi joaca de-a soarecele si pisica cand nimeni nu are de castigat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL