19 mai 2011

Social experience

Mi-a fost sa vad azi un lucru neobisnuit. In mod normal scarile rulante au si ele un scop. Te urci pe ele si scutesti putin efort fizic. Dar cum ar fi sa mergi pe invers. Scarile urca iar tu cobori in fuga pe ele. Hai ca inteleg, te mai ajuta putin gravitatia si in final ajungi jos, intr-un fel sau altul. Dar atunci cand scarile cobora si tu alergi in sus pe ele, care este utilitatea?

E ca si cum ai pune hamsterul pe roata aceea de se invarte continuu in timp ce el alearga. In plus, mai deranjezi si pe ceilalti care folosesc scarile rulante in mod corespunzator. Eu unul nu inteleg astfel de comportamente, chiar daca scarile ar fi aglomerate dar nu a fost cazul astazi.

Un alt exemplu de mitocanie este sa fii soferita de masina, prinsa in trafic si sa claxonezi aiurea dupa vanzatorul de ziare, de la chioscul aflat pe trotuarul din dreapta. Dupa 10 claxoane atragi privirile tuturor, inclusiv ale vanzatorului, lasi jos geamul din dreapta al masinii si urli in gura mare "ziarul ala, Anuntul, il aveti?". "Da" se aude un raspuns timid. "Si cat costa? E de azi?" iar urmarea nu are nici o importanta, ca grupul de masini incepuse sa se miste si toti claxonau dupa duduie care negocia cumpararea unui ziar direct de la volan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL