28 mai 2011

Organizarea evenimentelor e sub orice critica

Avem noi romanii un stil de a organiza evenimentele doar de dragul de a le face, cu lejeritate si fara simtul responsabilitatii. In plus nici nu ne pasa de semenii nostri care vor asista la un eveniment, oricare ar fi el. Un bun exemplu il reprezinta festivitatile de ziua nationala organizate in zona arcului de triumf. Trebuie sa ne urcam pe garduri, copaci sau case ca sa asistam la o parada militara.

Un alt exemplu recent este meciul de fotbal dintre Steaua si Dinamo cand un fotbalist era sa fie lovit cu o torta aprinsa. Cine e de vina pentru aceste incidente? Nu am auzit sa fie nimeni retinut, judecat si pedepsit pentru cele intamplate. Iar aceste incidente in fotbal  au loc fara ca nimeni sa ia vreo masura concreta. Pur si simplu cautam vinovatii la final, daca ii gasim. Dar pe organizatori, incluzand aici si liga sau FRF-ul, de ce nu-i ia nimeni la intrebari? (sursa foto: prosport.ro)

Nu pot sa nu-mi aduc aminte concertul Shakirei din Bucuresti unde oamenii au urmarit evenimentul in ploaie. De fapt cam orice eveniment de acest gen se poate urmari doar din ploaie. Cat ii costau sa monteze cateva umbrele mai inalte pentru a nu obtura vizibilitatea celor din spate? Solutii se gasesc dar nu are cine sa se gandeasca la ele.

Un ultim exemplu este in videoclipul de mai jos, undeva pe la 1 minut si 10 secunde. Este vorba despre o demonstratie auto cu masini din campionatul national de raliuri. Acest eveniment a avut loc iarna trecuta, la Sinaia. In film se poate observa cum masina face un drift extrem de periculos in preajma oamenilor fara ca acestia sa constientizeze pericolul. Organizatorii delimitasera spatiul insa pe final nu au mai tinut oamenii la distanta. Cine ar fi raspuns daca masina lovea pe cineva?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL