04 mai 2011

Romania, o tara mai sigura ca niciodata

Aceasta este concluzia la care a ajuns Basescu  dupa ce s-a hotarat ca scutul antiracheta sa fie amplasat in judetul Olt. Cat de sigura va fi tara noastra in fata amenintarilor armate vom vedea in viitor, dar sper sa nu fie cazul. Pe de alta parte eu nu impartasesc aceeasi idee cu Basescu.


Nu am experienta militara, nici nu am facut stagiul militar dar fac un exercitiu de gandire si logica si pot sa afirm urmatoarele: daca cineva vrea sa atace Europa cu siguranta stie de scutul antiracheta. Iar acesta va fi primul atacat si eliminat, prin diverse mijloace. Exact ca in jocurile de strategie cand iti atacai oponentul: mai intai eliminai turnurile si alte chestii de aparare si apoi loveai tintele dorite. Asadar, siguranta aceasta este relativa, pentru ca acum suntem mai expusi ca niciodata. Daca cineva vrea sa atace orice tara din Europa va trebui sa loveasca mai intai Romania pentru a distruge scutul antiracheta, chiar daca nu au nimic cu noi. De altfel nu cred ca cineva ar fi dorit sa atace o tara ca Romania, dar ne-am bagat singuri in gura lupului si acum suntem linia intai de aparare, ca transeele la razboi.

Nu era mai bine sa lasam pe altii sa construiasca scutul si noi sa beneficiem de el? Acum stau si ma gandesc cine si cata spaga a luat ca SUA sa-si mute rachetele pe teritoriul tarii noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL