15 iunie 2011

BRD Nastase Tiriac Trophy

Nu e vorba de o partida de vanatoare asa cum sunteti tentati sa credeti. Este noul turneu de tenis Open Romania, cu un nume si un sponsor nou, BRD. Din colaborarea celor doi mari sportivi romani, Ilie Nastase si Ion Tiriac, dar si sprijinul BRD-ului, se doreste cresterea nivelului acestui turneu atat din punct de vedere  al premiilor dar si a valorii sportivilor participanti. Din 2012 BRD Nastase Tiriac Trophy va capata o anvergura mai mare cand se va disputa in luna aprilie, inainte de Roland Garros, ceea ce va face din el o "tinta" pentru jucatorii importanti.

Poate era si momentul unei cresteri de performanta in tenisul romanesc, mai ales in aceasta perioada in care amatorii sportului nu prea mai au multe competitii la care sa asiste. Noul turneu va fi cu siguranta o atractie pentru publicul romanesc. Daca lucrurile merg conform planurilor nu ar fi exclus ca anul viitor sa-i vedem in Bucuresti pe Nadal, Federer sau Djokovic intr-un meci demonstrativ sau chiar in turneu, ceea ce recunosc ca este foarte greu avand in vedere valoarea "mica" a premiilor. Cert este ca noul parteneriat intre Nastase, Tiriac si BRD va face mult bine tenisului romanesc si poate in decursul anilor va deveni o atractie pentru marii sportivi din circuitul profesionist. In concluzie, daca fotbal nu mai avem poate ne reprofilam pe tenis.

Un comentariu:

  1. Ca să vină Nadal, Federer, Djokovic sau Murray, ne trebuie un turneu cu premii substanţiale şi cu multe puncte ATP puse în joc...

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL