16 iunie 2011

Steaua se muta din Ghencea

Am citit in presa sportiva de intentiile lui Gigi Becali de a muta echipa la Mogosoaia. Se pare ca s-a inteles cu Mircea Sandu pentru inchirierea bazei detinute de FRF la un pret mult mai mic decat in Ghencea. In plus, stadionul pe care va juca in Liga 1 va fi pentru doua etape la Buzau, apoi pe National Arena, unde se ingramadesc si dinamovistii. Tot aici vor juca si Otelul in Champions League dar si echipa nationala. Intrebarea este daca Becali chiar vrea sa mute echipa sau e doar o cacealma.

De ce ar face asta? E simplu. Doreste sa forteze armata sa-i micsoreze chiria, iar daca echipa se muta atunci ministerul apararii nu mai vede nici un ban. In plus, pe Ghencea au avut loc toate marile performante ale Stelei, e pacat sa plece, mai ales ca fostele glorii nici nu concep un astfel de lucru. Nici suporterii nu ar fi de acord cu mutarea pe noul stadion si distanta foarte mare dintre vechea si noua locatie. Deci e greu de crezut ca Becali va decide in cele din urma sa plece. Totusi, sunt si multe motive pentru a o face. Chiria foarte scumpa este cel mai bun exemplu. Iar suporterii aceia "ultrasi" si-ar pune pofta in cui cand vor striga "pleaca, pleaca din Ghencea!". Uite ca pleaca si ei vor ramane cu buzele umflate. Sunt curios cati dintre ei isi vor muta fundul pe National Arena pentru a urmari meciurile Stelei.  Poate asa vom avea si noi putina civilizatie pe stadioane. Gibonii  sa ramana acasa, sa vada meciurile la televizor.

In alta ordine de idei, vad ca fotbalul romanesc se scufunda tot mai mult. Legendele mor iar altele noi nu exista. Si asta din cauza conducatorilor, birocratiei, prostiei si federatiei care nu misca un deget in directia potrivita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL