28 decembrie 2011

Sofer din Romania

Mi s-a intamplat o chestie "normala". De fapt, e ceva incredibil dar in tarisoara noastra a ajuns sa fie ceva normal. Nu sunt sofer dar cunosc majoritatea regulilor de circulatie. Acum sa va zic povestea. Am mers recent cu un microbuz de transport persoane, eu fiind unul dintre calatori. Printre acestia se afla si un politist, de la circulatie.

Am vazut asta pe haina lui, aceea reflectorizanta. S-a suit in fata langa sofer dar nu era prieten cu el. Asta din urma i se adresa politaiului cu "sefu". Pana aici toate bune. Am purces la drum. In masina, 7 calatori stateau in picioare. Nimic neobisnuit. Dar, timp de cateva minute soferul a vorbit la telefon, cu politistul langa el. Apoi, a depasit in localitate  cu peste 60 km/h, in conditiile in care masinile depasite nu aveau mai putin de 50 km/h. Totusi, in fata era linie dreapta, vreo 2 kilometri si nu se vedea nimic venind pe contrasens. Iar semnul de iesire din localitate era peste 200 m. Parea grabit soferul nostru.

La un moment dat a depasit pe linie continua in afara localitatii. Probabil stia el soseaua foarte bine si nu avea nici o grija. Dar zic eu, macar de-ar fi avut putin respect pentru politistul de langa el. Nu era in timpul serviciului, dar tu ca sofer, ce impresie ii lasi politistului daca incalci regulile de circulatie de fata cu el. Partea nasoala este ca nici politistull n-a scos o vorba despre asta, semn ca se dau cocosi doar in timpul programului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL