18 ianuarie 2012

De ce iese romanul la protest iarna?

Revolutia din 1989 a avut loc in decembrie. Mineriada din 1999 a fost in ianuarie si tot luna asta avem si protestele din Piata Universitatii din Bucuresti. Desi este frig, nu-i compatimesc pe romani. E mai usor de suportat un baston pe cocoasa din partea jandarmilor cand ai o geaca si doua pulovere pe tine.

In plus, daca ar fi vara, cum ai putea sa te deghizezi in tricou si pantaloni scurti? Asa, pe timp de iarna, iti pui gluga in cap si fularul la gura iar in buzunare cateva pietre si ceva ierburi. Astea din urma sunt pentru curaj, desi la fel de bine ar merge si un pahar cu tarie. In scurt timp esti gata de lupta si nu ramane decat sa cauti un grup de jandarmi. Sau blochezi o strada si vin ei la tine. 

Frigul nu este o problema. Oricand poti face un foc de tabara in mijlocul strazii. Singurul impediment este tunul cu apa, de care trebuie sa te feresti ca de dracu'. In caz contrar, risti sa faci turturi si sa pleci zgribulit acasa. In schimb, daca iesi vara in strada ajungi sa joci "pinguinul". Punct!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL