30 ianuarie 2012

Nu curatam zapada?

Dimineata, in drum spre serviciu, am trecut prin fata Judecatoriei Sectorului 5, aflata pe Splaiul Independentei, intre Piata Natiunile Unite si Piata Unirii. Si ce sa vezi?  Zapada si gheata cat cuprinde. Mai exact, treptele institutiei erau pline de zapada, iar trotuarul din dreptul scarilor si pana la strada (cam 1,5 m), era acoperit de gheata si zapada.

Ce e drept, nu alunecai chiar atat de rau, dar era un mic pericol. Totusi legea nu face diferenta, cat si cum trebuie sa fie zapada sau gheata pentru a fi indepartate. Astfel, ordonanta 21 din 30 ianuarie 2002 prevede la articolul 9, "Obligatiile institutiilor publice, ale agentilor economici si ale celorlalte persoane juridice", litera f, "sa indeparteze zapada si gheata de pe trotuarele din dreptul imobilelor sau incintelor in care isi desfasoara activitatea". Bun, in cazul nostru erau curatate doar o mica parte din scarile institutiei, in dreptul usii de acces principale. Restul, dupa cum se vede in poza. Trotuarul nici nu mai vorbesc, a ramas dupa cum a fost batatorit de trecatori.

Eu ce sa inteleg? Cei de la primarie dau amenzi doar comerciantilor si asociatiilor de locatari daca nu-si curata trotuarul, dar judecatoria este trecuta cu vederea? Sau astia isi anuleaza singuri amenzile? Ca fapt divers, pana si vanzatorul de carti la taraba din Piata Natiunele Unite si-a curatat trotuarul din preajma. Era astazi cu o ranga in mana si spargea gheata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL